Суспільство

Під офіс чи склад: 4 об’єкти до приватизації на Житомирщині від ФДМУ

12 December 2023, 12:53

Шукаєте приміщення під власну справу в Житомирі чи області? Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на державні онлайн-аукціони для приватизації 4 об’єкти нерухомості у різних районах.

Для держави та органів місцевого самоврядування приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції. А для сформованого бізнесу чи підприємців-початківців – реальний шанс втілити у життя свою бізнес-ідею. Через е-аукціони ви маєте можливість приватизувати за ринковими цінами нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада.

  • Під офіси можна приватизувати нежитлові будівлі у Звягельському районі. Розташований об’єкт у центрі села Наталівка, на вулиці Пушкіна, 10. Село невеличке, але відоме своїм відпочинковим комплексом на березі місцевої водойми. Загальна площа приміщень становить понад 244 квадратні метри. Сама адмінбудівля має площу майже 197 м2, також до об’єкта входить гараж-сарай. Зведена будівля з цегли, а перекриття — дерев’яне. Приміщення підключене до електропостачання, має водяне опалення. Стан — задовільний, але потребує ремонту. Стартова ціна лота – менше ніж 346 тисяч гривень. Торги в державній електронній системі Прозорро.Продажі відбудуться 18 грудня, а заявки на участь в аукціоні можна подавати до 20:00 17 грудня.
  • У самому Звягелі пропонують приватизувати приміщення, яке можна використовувати як складське. Місто має налагоджене транспортне сполучення, адже через нього проходить міжнародна автотраса «Київ — Львів— Чоп», автошляхи державного та обласного значення. Там розташована і вузлова залізнична станція Південно-Західної залізниці. Щодо об’єкта приватизації, то йдеться про цегляну нежитлову будівлю (агрегатна), яка розташована на вул. Відродження, 4 і має площу 62 квадратні метри. Комунікації – відсутні, об’єкт потребує капітального ремонту. Стартова – 18,3 тисячі гривень. Подавати свої цінові пропозиції охочі можуть до 21 грудня, торги у системі Прозорро.Продажі відбудуться наступного дня.
  • У Радомишлі пропонують приватизувати адмінбудівлю у периферійній частині міста, на вул. Михайла Грушевського, 25. Радомишль є центром міської громади, яка поділена на 18 старостинських округів. Громада — одна з туристичних перлин Житомирщини, відома своїм замком Радомисль та ботанічною пам'яткою природи — урочище Криниченька. До складу об’єкта, який пропонує приватизувати Фонд державного майна України, входять: одноповерхова адмінбудівля з прибудовою площею майже 109 квадратних метрів (має два входи), гараж 25 кв. м, сарай, погріб та санвузол. Об’єкт підключений до систем водопостачання, водовідведення та каналізації, опалення – місцеве. Стартова ціна – 290 тисяч гривень. Усі охочі можуть подавати заявки через акредитовані в системі Прозорро. Продажі майданчики до 20 грудня. Торги відбудуться 21 грудня.
  • У Житомирі можна приватизувати єдиний майновий комплекс державного підприємства «Навчально-виробничі майстерні». Підприємство не веде господарську та виробничу діяльність з 2012 року. Станом на вересень цього року, кредиторська заборгованість становить понад 268 тисяч гривень. Щодо майна, то до об’єкта входять обладнання та устаткування виробничого призначення, інструменти, прилади, інвентар для виробництва меблів. Також є транспорт – ЗИЛ-138 1983 року випуску. Вантажний автомобіль в задовільному стані, обладнаний газобалонним устаткуванням. Стартова ціна майнового комплексу – майже 491 тисяча гривень. Ознайомитись з об'єктом можна за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 37. Онлайн-аукціон з приватизації відбудеться 21 грудня.

Чому приватизація?

Приватизація державного майна через електронну торгову систему Прозорро.Продажі допомагає під час війни наповнювати державний бюджет. А кошти від приватизації комунальної власності наповнюють місцеві бюджети. З вересня 2022 року (з моменту відновлення аукціонів) Фонду держмайна вдалося залучити від продажу об'єктів малої приватизації 4,4 млрд грн, що в тому числі слугують підтримкою для Сил оборони.

Як взяти участь в торгах?

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності, потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі Прозорро.Продажі та підготувати необхідний пакет документів. Далі варто подати заявку на участь і запропонувати свою ціну. Також учасники аукціону повинні оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески. Для переможця аукціону гарантійний внесок зараховується в оплату за актив, ціна продажу якого визначається на електронних торгах.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон 
Матеріали по темі