Місто

Стипендії президента України отримали п’ятеро учнів житомирських ліцеїв

12 December 2023, 16:21

Учні житомирських ліцеїв у Києві отримали стипендії президента України.

Про це 12 грудня повідомляє департамент освіти Житомирської міської ради.

«Вітаємо учнів міста Житомира - стипендіатів Президента України! 11 грудня 2023 року в місті Києві відбулися урочисті збори переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році з нагоди вручення стипендії Президента України», - йдеться в повідомленні.

Стипендіати президента України м.Житомир:

  • Грищук Дмитро, учень 10 класу Ліцею № 21 (переможець у двох секціях Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН),
  • Сиротюк Діана, учениця 11 класу Ліцею № 34 (переможниця Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН),
  • Матвійчук Володимир, випускник Ліцею № 21 (переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН),
  • Михайлова Дар’я, учениця 11 класу Ліцею № 31 (переможниця Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури),
  • Федорчук Максим, учень 9 класу Ліцею № 25, вихованець ЖМЦНТТУМ (переможець Всеукраїнських олімпіад з математики та інформатики).

Зазначимо, що у Міністерстві освіти та науки України 11 грудня повідомили про те, що урочистості з нагоди нагородження відбулися в залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Лауреатів стипендії привітали міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, народна депутатка України Анна Пуртова, віцепрезидент Київської торгово-промислової палати Володимир Коляденко, радник командувача Сил територіальної оборони України Павло Тесленко і директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

«Цю нагороду щорічно призначають молодим людям, які виявляють глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін поза шкільною програмою, прагнуть проводити наукові дослідження, беруть участь у конференціях, виставках, перемагають в олімпіадах», - йдеться в повідомленні.

«Інвестувати в молодь — означає інвестувати в наше майбутнє. Сьогоднішні стипендіати — це завтрашні лідери, вчені та інноватори. Підтримувати потенціал цих людей надважливо, адже саме їхні досягнення стануть фундаментом для успішних трансформацій в Україні», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Всеукраїнські учнівські олімпіади та Всеукраїнський конкурс-захист проводяться Міністерством освіти і науки України і є найпоширенішими та наймасовішими інтелектуальними змаганнями в Україні, які спрямовані на виявлення, підтримку та розвиток обдарованої молоді.

«Днями в Королівстві Таїланд проходила міжнародна олімпіада, де потрібні знання з фізики, біології, хімії й математики. Це найскладніша олімпіада. Було номіновано дві команди по три особи, і ми маємо сьогодні результат — завоювали чотири нагороди. Це величезне досягнення. Найбільше досягнення за всю історію участі нашої команди за 5 років», — розказав Станіслав Довгий, президент МАН.

За результатами моніторингу МАН серед стипендіатів виявилося, що грошова підтримка позитивно впливає на саморозвиток юних науковців. Тож мета нагороди — підтримати та заохотити учнів і студентів до успішного навчання та проведення досліджень.

Загалом за час існування нагороди лауреатами стипендії Президента України стали майже 4 500 школярів і студентів, які мають високі досягнення в освіті та науці. Цьогоріч серед переможців 168 стипендій отримали школярі 8-11-тих класів, 102 — студенти закладів вищої освіти України.

Нагадаємо, 13 серпня у Житомирі обдарованій молоді за творчі, наукові та спортивні досягнення вручили 20 стипендій Житомирської ОДА та стипендії від міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія конкурс олімпіада МАН Лісовий молодь  
Матеріали по темі