Влада

Громаді Житомирської області повернули 52 земельні ділянки вартістю понад 660 млн грн

14 December 2023, 11:36

На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад півсотні земельних ділянок сільгосппризначення вартістю 663,6 млн грн.

Про це 14 грудня інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом Коростенської окружної прокуратури рішенням суду агрофірму зобов’язано повернути Малинській територіальній громаді майже 1350 га землі сільськогосподарського призначення вартістю 663,6 млн грн. Прокуратура встановила, що значний масив землі після припинення функціонування колективного сільськогосподарського підприємства вибув із власності територіальної громади унаслідок незаконних дій. Зокрема, колишній керівник КСП використав державний акт колективної власності на землю від імені вже недіючого сільгосппідприємства та протиправно зареєстрував на себе право власності на 52 земельних ділянки. Після цього землю передано у власність новоствореної агрофірми, співзасновником якої є відповідач. Фактично з 2021 року агрофірма користувалася незаконно набутою землею та отримувала прибуток. Це у той час, коли за законом сільгоспугіддя припинених сільськогосподарських підприємств є власністю територіальних громад. Вимоги окружної прокуратури щодо повернення землі територіальній громаді Господарський суд Житомирської області визнав обґрунтованими», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до 6 років позбавлення волі загрожує колишньому селищному голові у Житомирській області та його співучасникам, які здавали в оренду землі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2023 року прокуратура почала судитися за земельну ділянку в центрі Житомира, яку влада збирається продати ТОВ «Лімет».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура земля земельна ділянка КСП повернення громада  
Матеріали по темі