Події

У селищі Житомирського району на пожежі в квартирі врятували чоловіка з інвалідністю, який отруївся чадним газом

14 December 2023, 14:26

У селищі Попільня під час гасіння пожежі в квартирі врятовано 53-річного власника помешкання.

Про це 14 грудня повідомляє ГУ ДСНС у Житомирській області.

«13 грудня до служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на першому поверсі двоповерхового багатоквартирного житлового будинку в смт Попільня Житомирського району. По прибуттю рятувальників на місце події з балкону на першому поверсі розповсюджувався густий дим і зсередини кімнати спостерігалися проблиски полум'я. Бійці ДСНС встановили пожежу драбину і через балкон оперативно потрапили до однокімнатної квартири, використовуючи апарати для захисту органів дихання. На підлозі біля палаючого дивану рятувальники виявили власника помешкання (53-річний чоловік - інвалід 1-ї групи), який мав ознаки отруєння чадним газом. Вочевидь він сповз з дивана, але не зміг евакуюватися з небезпечної зони. Бійці ДСНС одночасно вживали заходи щодо порятунку потерпілого та гасіння осередку пожежі. Вони винесли його на свіже повітря, надали домедичну допомогу, вкрили термопокривалом та передали медикам швидкої допомоги. Неподалік будинку розташована лікарня, тож фахівці-медики прибули оперативно та доправили чоловіка на госпіталізацію до одного з відділень. Квартира виявилася захаращеною, вогнем знищено диван у кімнаті, в районі якого і знаходився осередок займання. Ймовірно, воно сталося необережне поводження з вогнем. Однак, усі обставини події та остаточна причина пожежі наразі встановлюються. На місці події також працювали представники екстрених служб 102,104 та фахівців РЕМу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 грудня під час гасіння пожежі у приватному будинку в селі Лихосілка Бердичівського району рятувальники виявили тіло 87-річного господаря.

Як повідомляв Житомир.info, 10 грудня 2023 року під час пожежі в квартирі багатоповерхівки у Житомирі травмувалися дві людини, одну з них врятував сусід. 12 грудня 2023 року патрульні показали, як евакуйовували постраждалих під час пожежі у багатоповерхівці на Маликова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі