Влада

Упродовж року у Житомирській області зменшилася кількість тяжких злочинів, — Олег Мостиховський

14 December 2023, 15:14

Під час засідання регламентної комісії облради перший заступник керівника Житомирської обласної прокуратури Олег Мостиховський повідомив, що у цьому році зменшилася кількість особливо тяжких злочинів. Відсоток кримінальних правопорушень проти життя та здоровʼя є нижчим ніж у цілому по державі.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«12 грудня у Житомирській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. На розгляд комісії було винесено 19 питань», - йдеться у повідомленні.

Участь у роботі комісії брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

Під час засідання депутати заслухали інформацію керівника Житомирської обласної прокуратури щодо результатів діяльності органів Житомирської обласної прокуратури за дев’ять місяців 2023 року та погодили відповідний проєкт рішення. Про результати роботи органів Житомирської обласної прокуратури присутніх проінформував Олег Мостиховський, перший заступник керівника Житомирської обласної прокуратури. У своєму виступі він, зокрема, зазначив, що вжитими обласною прокуратурою координаційними заходами вдалося досягти зменшення кількості особливо тяжких злочинів, їх питома вага становить 3,8% при 24% по Україні. Знизився відсоток кримінальних правопорушень проти життя та здоровʼя і є нижчим ніж у цілому по державі - 10% проти 13%. З метою протидії фактам державної зради та іншим кримінальним правопорушенням у сфері безпеки держави слідчими регіонального органу безпеки розпочато 77 кримінальних проваджень. Судами області ухвалено обвинувальні вироки щодо 13 колаборантів, яким призначено покарання у виді позбавлення права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах та органах державної влади та місцевого самоврядування строком від 10 до 13 років. За результатами заходів координаційного та організаційного характеру збільшилась кількість викритих кримінальних правопорушень, повʼязаних з хабарництвом та одержанням неправомірної вигоди (з 49 до 84), у сфері господарської діяльності (з 39 до 65), у тому числі фактів легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (39 до 11).

У ході комісії окрему увагу депутати приділили розгляду кандидатур на включення у склад поліцейської комісії Управління патрульної поліції в Житомирській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Після тривалого обговорення комісія обрала дві кандидатури та погодила відповідний проєкт рішення.

Крім того, під час засідання комісія погодила проєкт рішення обласної ради «Про антикорупційну програму Житомирської обласної ради на 2023-2025 роки».

Також комісія підтримала звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення ускладнення порядку ввезення гуманітарної допомоги в Україну. З метою надання допомоги, необхідної військовим, депутати Житомирської обласної ради звернулися з проханням посприяти у вирішенні ряду питань, а саме: скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2023 року No 953 «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану» та розробити на основі чинної постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2022 No 174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», з обов’язковим залученням надавачів допомоги та волонтерської спільноти, нову постанову, яка дозволить безперешкодно забезпечувати потреби фронту.

Нагадаємо, 5 вересня Кабмін прийняв постанову «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», згідно з якою в Україні з грудня змінюються правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги. 17 жовтня пресслужба Секретаріату Кабінету Міністрів України оприлюднила інструкцію щодо нових правил ввезення гуманітарної допомоги. А в листопаді можливість використання паперових декларацій продовжили до 1 квітня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2022 року на координаційній нараді керівників правоохоронних органів області щодо протидії злочинності і корупції в умовах воєнного повідомили про те, що у Житомирській області рівень розкриття злочинів становить 50% та є вищим, ніж середній по Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія прокуратура злочинність статистика гуманітарна допомога гуманітарка засідання регламентна комісія 
Матеріали по темі