Суспільство

Під час мокрого снігу дорожники чистять покриття та ліквідовують ями на трасах Житомирської області

14 December 2023, 16:26

Наразі дорожники області очищають проїзну частину, узбіччя, автобусні зупинки від снігу та обробляють покриття протиожеледними сумішами. Крім того, тривають роботи з ліквідації вибоїн

Про це 14 грудня повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Ключове завдання Служби відновлення на час воєнного стану - це забезпечити безперебійне сполучення важливими логістичними маршрутами області. Наразі працюємо для виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг взимку. Після мокрого снігу очищаємо проїзну частину, узбіччя, автобусні зупинки та обробляємо покриття протиожеледними сумішами. Разом з тим, виконуємо роботи з ліквідації аварійних вибоїн на основних дорожніх маршрутах області. Застосовуємо холодні мінеральні асфальтобетонні суміші, працюємо на магістралі М-06 Київ - Чоп. Під час відлиги та рясного мокрого снігу проводимо водовідведення води з автошляхів, адже зайва волога на транспортних шляхах створює небезпеку для водіїв, крім того, перезволоження покриття доріг може призвести до його передчасного руйнування. Проводимо прибирання узбіч та автопавільйонів від сміття, забираємо сторонні предмети з проїзної частини, в тому числі і після дорожньо-транспортних пригод», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на час ускладнення погодних умов для мобільного реагування на стан проїзду та для вчасної обробки доріг реагентами працівники підрядних організацій та відповідальні фахівці Служби працюють у цілодобовому режимі й проводять постійний моніторинг стану дорожнього покриття.

Нагадаємо, упродовж вихідних, 2 та 3 грудня, на дорогах Житомирської області працювали 80 робітників та близько 70 одиниць спецтехніки: проїзд був забезпечений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт вибоїна сніг 
Матеріали по темі