Суспільство

Учні 5-11 класів можуть зареєструватися на безоплатні курси з програмування, що розпочнуться вже з 23 грудня

14 December 2023, 17:04

Протягом зимових канікул учні 5-8 класів можуть пройти безоплатні курси з програмування «Java For Teens», а учні 8-11 - курс «Java Basic». Навчання розпочнеться з 23 грудня.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Громадська організація «Фундація розвитку інновацій» проводить набір на курс програмування на платформі «Java» протягом зимових канікул. Мотивовані школярі й школярки зможуть пройти безплатні навчальні програми: «Java For Teens» для 5–8 класів та «Java Basic» для 8–11 класів», - йдеться у повідомленні.

Навчання першого потоку розпочнеться вже 23 грудня, другого — 30 грудня. Щоб долучитися, необхідно зареєструватися на сайті, а потім приєднатися до відповідної групи в телеграмі.

Курс «Java For Teens» для 5–8 класів:

  • базується на використанні ресурсів стандартного пакета java.awt зі складу Java API для роботи з простими геометричними елементами, з яких утворюватимуться графічні зображення;
  • розкриває всі основні алгоритмічні та об’єктні поняття і конструкції — розгалуження, цикли, масиви, класи, об’єкти, методи;
  • формує в школярів знання і навички, необхідні для розуміння в старших класах складних абстрактних моделей алгоритмічного та об’єктно-орієнтованого програмування, що є основою промислового розроблення програмного забезпечення.

Курс «Java Basic» для 8–11 класів:

  • базується на комплекті відеоматеріалів «Програмування на Java»;
  • містить практично повний навчальний матеріал розділів «Структурне (алгоритмічне) програмування» і «Об’єктно орієнтоване програмування» з інформатики;
  • містить тестові домашні завдання англійською мовою, складені за вимогами сертифікаційних іспитів корпорації «Oracle», виконання яких дасть учням змогу об’єктивно оцінити рівень знань і доцільність продовження навчання вже на промисловому рівні.

Навчання відбуватиметься в режимі «перевернутий кабінет» — blended learning і передбачатиме вечірні або ранкові менторські вебінари 1–2 рази на тиждень.

Докладніше про програму й особливості навчання читайте за покликанням.

Нагадаємо, з 21 листопада розпочалися перші онлайн-заняття для майбутніх абітурієнтів з трьох обов’язкових предметів НМТ.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський презентував для українських школярів, їхніх батьків і педагогів інноваційний освітній цифровий проєкт «Мрія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: учень школяр програмування курс навчання МОН 
Матеріали по темі