Місто

У Житомирі нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Збережемо енергію – збережемо планету»

14 December 2023, 19:41

У Житомирі 14 грудня відбулося нагородження переможців конкурсу дитячої творчості «Збережемо енергію – збережемо планету».

«Цього року ми отримали 156 малюнків, 15 прозових та поетичних творів, а переможцями сьогодні стали 74 учасники та учасниці, це тільки за висновками членів журі, є ще додаткові номінації, які наші гості оголосять. Тематика творів: економія електроенергії, тепла, води, зменшення забруднення довкілля, зелена енергія, електрокари та картина екомайбутнього, екологія і повномасштабне вторгнення РФ на територію України. Це були основні тематики на які ми отримали малюнки й літературні твори. Також були три вікових групи серед яких ми визначали переможців: діти від 6 до 9 років, від 10 до 14 років, від 15 до 18 років», – розповідає начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Переможниці конкурсу, сестри Анна та Катерина, які зайняли перше місце, розповідають, що на цьому конкурсі вони не вперше.

«У конкурсі участь ми беремо дуже давно, років 5 напевно, вважаємо що він вже став невід'ємною частиною нашого життя і ми дуже його любимо зараз. Мій вірш був про оленя, якого врятували після підриву Каховської ГЕС, я зрозуміла, що зараз ця тема є для екології, як ніколи актуальною, і тому написала на таку тематику, в мене це вже боліло дуже давно», – розповідає Катерина Проботюк.

«В мене був вірш про природу, про казкову природу, яку руйнує безжальна війна, але, яка все одно після повномасштабного вторгнення, стане такою самою квітучою, як і раніше. Мені подобається тема природи, мені подобається взагалі брати участь у різних конкурсах і я насолоджуюся цим і тим, що тримаю зараз в руках ці нагороди», – ділиться Анна Проботюк.

«Конкурс цікавий, мені було цікаво відірватися і взяти участь, я писав есе, зайняв друге місце і мама сказала, що є такий конкурс і я зацікавився і взяв участь і мені сподобалося, призи теж непогані. Тема була, я змішав теми «Збереження довкілля» та «Вторгнення РФ на територію України», – ділиться Дмитро Куликівський.

Весь список переможців можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, 12 грудня учні житомирських ліцеїв у Києві отримали стипендії президента України.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня 2023 року у Житомирі обдарованій молоді за творчі, наукові та спортивні досягнення вручили 20 стипендій Житомирської ОДА та стипендії від міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс Ковальчук екологія малюнок твір діти вірш планета  
Матеріали по темі