Влада

У розслідуванні УП показали автомобіль, на якому їздить начальник Житомирської ОВА, але він йому не належить

15 December 2023, 16:32

«Українська правда» 14 грудня опублікувала розслідування під назвою «Не для ЗСУ. УП знайшла нові автівки депутатів та чиновників». У ньому йдеться про те, на яких автомобілях їздять чиновники та депутати під час другого року повномасштабного вторгнення рф.

У відео журналісти показали автомобіль, яким користується начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Це новий автомобіль Volkswagen Touareg 2022 року, який було придбано наприкінці першого року повномасштабного вторгнення. Коштує таке авто близько 80 тис. доларів і володіє ним управління Служби безпеки України в Житомирській області. Користується автомобілем Віталій Бунечко, начальник Житомирської обласної військової адміністрації. Бунечко приїхав до Києва, зокрема, для зустрічі з помічником Президента Сергієм Шефіром. В останній із поданих декларацій Бунечко вказав більше 100 тис. доларів готівкою та автомобіль Audi Q7 дружини. Нової декларації Віталія Бунечка за 2022 рік наразі немає в електронному реєстрі», - розповідає журналіст Михайло Ткач.

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко у телефонній розмові з журналістом Михайлом Ткачем розповів, що цей автомобіль службовий і переданий Службою безпеки України у користування Житомирської обласної військової адміністрації згідно з розпорядженням.

Детальніше дивіться у відео:

Нагадаємо, 10 жовтня 2023 року у Житомирській обласній військовій адміністрації створили робочу групу під назвою «Прозорість і підзвітність» для протидії корупції. До складу робочої групи увійшли заступники керівників Житомирської обласної прокуратури, Управління Служби безпеки України в Житомирській області, Головного управління Національної поліції в Житомирській області та заступники районних військових адміністрацій. Очолив робочу групу заступник голови з питань взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Федько.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко за 2020 рік отримав 595 тис. 470 грн зарплати, про це йдеться у його декларації, оприлюдненій 29 березня 2021 року. Крім зарплати у 2020 році голова ОДА отримав 201 тис. 570 грн пенсії та 1390 грн грошової допомоги від Житомирського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко авто ОВА Ткач УП Українська правда розслідування 
Матеріали по темі