Місто

Екоінспектори перевіряють проби води, відібрані поблизу Житомирського полігону твердих побутових відходів

17 December 2023, 15:32

17 грудня 2023 року, реагуючи на повідомлення в соцмережах про черговий факт стікання фільтрату з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів, що призводить до забруднення річки Крошенки, фахівці Екоінспекції здійснили виїзд до прилеглої території полігону.

Про це 17 грудня інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища відібрали проби води у безіменному струмку, звідки фільтрат потрапляє у водний об’єкт, та з самої річки - вище і нижче місця забруднення. Наразі спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться дослідження показників складу і властивостей води», - йдеться в повідомленні.

У разі виявлення перевищення показників матеріали перевірки будуть надіслані до правоохоронних органів для долучення в якості доказової бази до вже відкритого кримінального провадження за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст. 242 ККУ).

Нагадаємо, 3 листопада 2023 року екоінспектори повідомили про те, що внаслідок аварії на «Житомирводоканалі» у річку Тетерів потрапили нечистоти: екоінспекція проводила дослідження відібраних проб води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог вода проби води струмок Крошенка екоінспекція Держекоінспекція річка еколог 
Матеріали по темі