Місто

Житомирська прокуратура відкрила кримінальне провадження через забруднення річки Крошенки стоками сміттєзвалища

19 December 2023, 09:49

У Житомирі прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом забруднення стоками сміттєзвалища річки Крошенки.

Про це 18 грудня інформує пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською окружною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне правопорушення за фактом порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що створило небезпеку для життя, здоров'я людей та довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України.) Так, під час моніторингу соцмереж виявлено повідомлення про те, що міське сміттєзвалище забруднює неочищеними стоками навколишню земельну ділянку та річку», - повідомляють у прокуратурі.

Йдеться про те, що 17 грудня 2023 з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів відбулось стікання фільтрату у річку Крошенка, чим заподіяно значної шкоди довкіллю.

«З метою встановлення обставин та розміру заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди будуть залучені відповідні спеціалісти. Матеріали кримінального провадження передані до Житомирського райуправління поліції для проведення досудового розслідування. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура», - йдеться в повідомленні.


Фото: Житомирська обласна прокуратура

Нагадаємо, 17 грудня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища відібрали проби води у безіменному струмку, звідки фільтрат з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів потрапляє у річку Крошенку, та з самої річки - вище і нижче місця забруднення.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2023 року екоінспектори повідомили про те, що внаслідок аварії на «Житомирводоканалі» у річку Тетерів потрапили нечистоти: екоінспекція проводила дослідження відібраних проб води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура провадження Крошенка сміттєзвалище забруднення стоки полігон ТПВ річка розслідування фільтрат 
Матеріали по темі