Суспільство

На компенсацію для відновлення пошкодженого житла внаслідок збройної агресії рф жителі Житомирської області вже подали майже 680 заяв

20 December 2023, 09:36

У Житомирській області нараховується 4814 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. На отримання компенсації для відновлення житла вже подано 678 заяв.

Про це 19 грудня повідомила Житомирська ОВА.

В ОВА нагадують, що власники житла, яке було зруйноване внаслідок війни, можуть подати заяву на отримання компенсації.

На сьогодні з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» в Житомирській області вже подано 678 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Комісіями, які створено в територіальних громадах для розгляду заяв, погоджено виплати на відновлення 500 будинків та квартир на суму майже 52 мільйони гривень. При цьому власникам 447 пошкоджених домівок кошти вже надійшли на карткові рахунки на загальну суму 37 мільйонів гривень.

Також оброблено банком і передано на виплату 58 заяв на суму 1,5 мільйона гривень, на розгляді перебуває 1 заява із загальною сумою компенсації 18 тисяч гривень.

Довідково. Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкт USAID / UK aid TAPAS Project/ Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Світового банку.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми єВідновлення в розділі «Зруйноване житло» https://erecovery.diia.gov.ua/ або ж звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2).

Нагадаємо, станом на 2 листопада жителі Житомирській області подали 587 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, пошкодженого внаслідок російської агресії.

Як повідомляв Житомир.info, громадянам, які власним коштом робили ремонти у пошкоджених внаслідок бойових дій оселях, з 1 січня 2024 року почнуть виплачувати компенсацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошкоджене житло комісія єВідновлення руйнування компенсація житло ОВА 
Матеріали по темі