Місто

У Житомирі інспектори Укртрансбезпеки перевіряють громадський транспорт: з початку місяця виявили понад 40 порушень

20 December 2023, 16:41

В Житомирі 20 грудня були проведені рейдові перевірки пасажирських транспортних засобів.

Лише за декілька тижнів було виявлено понад 40 порушень.

«З першого грудня поточного року проводиться комплекс заходів «Перевізник-зима» під час цього заходу працівники Укртрансбезпеки та працівники поліції перевіряють пасажирські транспортні засоби, які обслуговують пасажирів Житомира. Перевірено понад 100 транспортних засобів. На сьогодні виявлено 41 порушення, про що складено відповідні акти та порушників буде притягнуто до відповідальності», – каже начальник Відділу державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті Микола Грибан.


Також начальник Укртрансбезпеки розповідає, на що саме звертають увагу при перевірці.

«Інспектори приділяють основну увагу в першу чергу технічному стану транспортних засобів підготовки до зимового періоду, це зміна гуми на зимову. Також інспектори перевіряють наявність аптечки, наявність вогнегасника в транспортному засобі, перевіряють проходження обов'язкового технічного контролю, інспектори також перевіряють режим праці та відпочинку водія в даному транспортному засобі», – говорить Микола Грибан.

Сьогодні патрульні вибірково перевіряли засоби громадського транспорту. Під час перевірки, було виявлено водія, в якого вогнегасник був у неналежному стані.

«Наразі інспектори виявили порушення на маршруті №1 міста Житомира, а саме відсутній вогнегасник в транспортному засобі, зараз будуть складені відповідні матеріали та буде винесено припис даному перевізнику», – зазначає Микола Грибан.

А ще ми запитали у житомирян, чи задоволені вони громадським транспортом.

«Взагалі було б краще, щоб було більше маршруток великих, таких як 110, 126, які зараз обновили свій автопарк, такі вони більш зручні, і я вам скажу з практики, що люди користуються саме маршрутами цих перевізників, тому що там зручно і тепло», – ділиться Олександр.

Інші відповіді житомирян можна подивитися у відеосюжеті.

Нагадаємо, за січень-вересень 2023 року відділ державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) перевірив 7226 транспортних засобів та виявив 1350 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, винесено 961 постанову про застосування адміністративно-господарських штрафів, за якими сплачено понад 8,1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2023 року в Житомирі патрульні спільно з Укртрансбезпекою перевіряли громадський транспорт: за перші дні виявили 15 порушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека маршрутка автобус транспорт перевірка патрульна поліція поліція патрульний рейд зима 
Матеріали по темі