Події

Поліцейські виявили тракториста з фальшивими правами на блокпосту на півночі Житомирської області

21 December 2023, 17:32

На блокпосту в Овручі поліцейські виявили тракториста з підробленим посвідченням. Чоловік стверджував, що саме таке посвідчення отримав у автошколі.

Про це 21 грудня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«В Овручі поліцейські вилучили підроблений документ. 20 грудня на блокпосту працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили для перевірки трактор Jinma. За кермом знаходився 32-річний житель Овруцької громади. Посвідчення тракториста-машиніста, яке чоловік показав поліцейським, мало ознаки підроблення», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління. Правоохоронці вилучили документ для подальшого експертного дослідження.

Власник вилученого документа пояснив, що саме таке посвідчення отримав після закінчення навчання в автошколі. Тож цю обставину також перевірять дізнавачі під час досудового розслідування.

Попередня кваліфікація події - ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

За таке правопорушення законодавством передбачене покарання у вигляді штрафу до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, за два дні, 17 та 18 грудня, на автодорозі Київ — Ковель — Ягодин під час перевірки Citroën, патрульні виявили у салоні вантаж, а саме мотоцикл Zongshen з невідповідними документами, а на трасі Київ — Чоп – водія з фальшивими правами.

Як повідомляв Житомир.info, 11 грудня 2023 року на блокпосту овруцькі поліцейські виявили 45-річного водія, який придбав права в інтернеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція блокпост права посвідчення водія водій трактор 
Матеріали по темі