Новини компаній

Як позбутися тарганів у квартирі та будинку: перевірені способи

22 December 2023, 11:05

Дізнайтесь, як вивести тарганів з квартири та будинку назавжди. Причини появи. Особливості застосування народних методів, пасток, клею, відлякувачів.

Як позбутися тарганів назавжди?

Таргани, на перший погляд, є звичайними шкідниками, які створюють дискомфорт своєю присутністю. Проте, їхня поява є досить небезпечною. Це пов’язано з тим, що комахи швидко розмножуються, легко адаптуються до умов в приміщенні та є витривалими. Проте, найбільша небезпека полягає у перенесенні бактерій, бруду та інфекції.

Вони можуть заражати продукти харчування, які знаходяться у відкритому доступі та розносити мікроорганізми по всіх поверхнях. Враховуючи серйозні наслідки, необхідно негайно вживати заходів у разі появи дрібних шкідників. Зокрема, чудовим рішенням може стати отрута від тарганів, яка забезпечує миттєвий ефект.

Чому в квартирі або домі з'являються таргани?

Найкращим середовищем для шкідників є темні та вологі місця. Крім цього, комахи полюбляють бруд, тому часто з’являються у приміщеннях, де постійний безлад. Звичним середовищем для життя та розмноження комах є також підвали та технічні приміщення, в які скидаються непотрібні та старі речі.

Саме звідси дрібні шкідники часто мігрують в чисті житлові кімнати. Тут вони шукають джерело харчування, і якщо продукти харчування знаходяться у відкритому доступі, то шкідники створюють цілі колонії. Щоб уникнути таких наслідків, ховайте всю їжу та підтримуйте чистоту на кухні.

Чим харчуються таргани?

Комахи можуть живитися часточками різних продуктів харчування. Особливо привабливими для них є булочки, хліб та його крихти, м’ясні вироби, овочі, фрукти, пластівці та сухі крупи. Крім цього, не залишайте у відкритому доступі брудні тарілки після їжі. Вони містять ще один привабливий для комах компонент – жир. Звернути увагу також потрібно на напої, особливо на пиво.

Як позбутись тарганів в домашніх умовах?

Якщо в приміщенні все з’явилися «непрохані гості», тоді одразу шукайте ефективні методи для боротьби з ними. Щоб вивести таргани в домашніх умовах, можна скористатися різними засобами. На ринку представлені десятки варіантів. Потрібно лише обрати рішення під індивідуальний запит.


Як вивести тарганів з будинку?

Спочатку потрібно визначити, звідки комахи потрапляють в приміщення. Ще одним важливим етапом є обстеження території. Це дозволить знайти гнізда та одразу знищити їх. Коли всі дії виконано, варто почати цілеспрямовану боротьбу проти шкідників. Для цього можна використовувати ультразвукові відлякувачі, які є безпечними для людини та тварини. Їх потрібно лише розмістити потрібному місці та увімкнути.

Як вивести тарганів з квартири?

Для квартир підходять практично ті ж самі засоби боротьби, що і для дому. Ви можете встановлювати відлякувачі (ультразвукові або магнітно-резонансні), а також використовувати додаткові засоби. Серед них можна виділити ефективні клейові пастки, гелі, спреї та станції з приманками.

Як позбутися тарганів назавжди народними методами?

Більшість людей для боротьби зі шкідниками звикли використовувати звичайні засоби, які є під рукою. Якщо розглядати народні методи боротьби з тарганами, то можна знайти десятки різних порад щодо засобів. Розглянемо основні з них.

Як витравити тарганів борною кислотою?

Це найпоширеніший засіб, який радять для боротьби зі шкідниками. Йдеться саме про речовину у вигляді порошку. В цьому форматі застосовувати її найзручніше. Щоб досягти бажаного результату, необхідно розсипати порошок в тих місцях, де найчастіше помічаєте надокучливих тарганів.



Як вивести за допомогою нашатирного спирту?

Якщо хочете швидко вивести тарганів, тоді можна також скористатися розчином з нашатирним спиртом. Для цього потрібно додати його до 1 літра води. Для цього об’єму вистачить 1 чайної ложки спирту. Готовим розчином ретельно протирайте поверхні.

Чи потрібні для боротьби пастки?

Клейові пастки є одним з найефективніших засобів, які дозволяють позбутися шкідників в короткі терміни. Засоби зазвичай містять в собі приманку з привабливим для них запахом та міцний клей. Потрапляючи на таку поверхню, комахи вже не можуть звільнитися та гинуть.Як забезпечити профілактику повторної появи тарганів?

Щоб знизити ризик повернення шкідників, потрібно забезпечити комплексний підхід до вирішення проблеми. Зокрема, очистити приміщення, знайти всі гнізда та знищити їх, а також закрити щілини, крізь які вони можуть знову проникнути. Не варто забувати також про продукти харчування. Їх не варто залишати у відкритому доступі.

"Джерело: nasekomym.net"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тарган їжа. отрута будинок 
Матеріали по темі