Влада

У Коростені за 34 млн грн збудують укриття для ліцею з коштовними бетоном і сталлю, дешевші пропозиції відхилили

22 December 2023, 13:12

Управління ЖКГ виконавчого комітету Коростенської міської ради Житомирської області 4 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Тетерів-Будпроект» про будівництво шкільного укриття вартістю 34,44 млн грн.

Про це 22 грудня повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на інформацію в системі «Прозорро».

«До кінця 2024 року мають збудувати захисну споруду цивільного захисту (протирадіаційне укриття) подвійного призначення Коростенського міського ліцею №8 по вул. Залізнична, 21. Первинна пропозиція фірми складала 34,75 млн грн. У підсумковій відомості ресурсів до неї найбільша сума 6,11 млн грн ішла на гарячекатану арматурна сталь періодичного профілю класу А-ІІІ різних діаметрів по 43 200-44 246 грн/т (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Потім фірма трохи знизила ціну до 34,44 млн грн, але оновлений кошторис уже не завантажила», - пише видання.

Днями на тендері Житомирської міськради по укриттю така арматура класу А-ІІІ діаметром 12 мм була врахована по 35 580 грн/т, що на 19% дешевше. Крім того, у вересні «Укренерго» оприлюднило ціни будівництва захисту підстанцій від «шахедів» по Україні: така арматура класу А-ІІІ діаметром 20-22 мм була врахована по 36 570 грн/т, тобто на 16% дешевше.

Також 1,54 млн грн припадало на важку готову бетонну суміш В7,5 М100 по 3 822-4 104 грн/куб. м залежно від крупності заповнювача. Це в середньому в півтора раза дорожче від цін столичної групи «Ковальська», яка зараз продає різновиди такого бетону по 2 364-2 685 грн/куб. м. А на місцевих тендерах трапляються ще нижчі ціни. Так, нещодавно на тендері Житомирської ОДА по укриттю в Малині такий бетон узагалі коштував 2 100 грн/куб. м.

Згідно пояснювальної записки до кошторису, середньомісячна зарплата робітника при розряді робіт 3,8 складає 12 559 грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії в Україні вищий – 14 518 грн. За даними порталу пошуку роботи «Work.ua», нині середня зарплата за вакансіями в Житомирі ще вища – 16 000 грн.

ПРБФ «Комунальник» пропонувала нижчу ціну 31,35 млн грн. Однак її відхилили, бо вона врахувала в ціну кошти на покриття ризиків усіх учасників будівництва, тоді як у проектній документації вони не враховані, про що було вказано в тендерній документації. Ще фірма не подала зведений локальний кошторис, подала локальний кошторис із недоліками, порожній календарний графік виконання робіт і нечіткі копії техпаспортів на транспортні засоби.

Наступного учасника ТОВ «Технобуд-Інвест.К» із ціною 33,86 млн грн теж відхилили. Всі його документи з розрахунку ціни не відповідали ціні, заявленій на аукціоні, а інформація у підсумковій відомості ресурсів – інформації в довідці про матеріально-технічну базу. Також фірма не заповнила календарний графік виконання робіт і подала документи не всіх водіїв.

Так переміг «Тетерів-Будпроект» із ціною 34,44 млн грн. Дорожчими конкурентами були ТОВ «ТБС-XXI» та ПП «Авізо Хела». Останнє скаржилось, що інформація у підсумковій відомості ресурсів переможця не відповідає інформації в довідках про матеріально-технічну базу та працівників. Однак замовник відповів, що документи відповідають його вимогам.


Директором житомирського «Тетерів-Будпроект» є Анатолій Боднюк, а засновницею – Ірина Самсонюк. Раніше фірмою керував Анатолій Подік (депутат облради від партії «Наш край»), а володіла Олена Подік. Нині фірма має спільний номер телефону 0412420808 із ПП «Подік» Аліни Подік, яким керує Олександр Подік. Усього з 2016 року «Тетерів-Будпроект» отримав державних підрядів на 764 млн грн, переважно від департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Нагадаємо, будівництво укриття на території Коростенського міського ліцею №8 з очікуваною вартістю закупівлі 35 млн 929 тис. 964,60 грн було серед найдорожчих тендерів листопада цього року у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, нова захисна споруда в Коростенському ліцеї №8 було у переліку шести закладів освіти, на укриття в яких спрямували виділену області в квітні 2023 року державну субвенцію 45 млн 011 тис. грн. Станом на 1 жовтня Житомирська область використала лише 0,8 млн грн (1,8%) з виділених державою коштів на шкільні укриття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття тендер ліцей закупівля Коростень  
Матеріали по темі