Влада

Суд звільнив заступницю мера Житомира від кримінальної відповідальності за службову недбалість у 2017 році

22 December 2023, 15:30

Після чотирьох років розгляду Корольовський районний суд м.Житомира звільнив заступницю мера Марію Місюрову від кримінальної відповідальності за службову недбалість у справі про закупівлю медичного обладнання у 2017 році.

Відповідна ухвала суду від 6 грудня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«ОСОБА_5 (Марія Місюрова – ред.) звільнити від кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 367 КК України, в зв`язку із закінченням строків давності. Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 (представник ТОВ «Здраво» - ред.) за ч.4, ч.5 ст.191 КК України та ОСОБА_5 за ч.2 ст.367 КК України, в частині обвинувачення ОСОБА_5 за ч.2 ст.367 КК України, закрити в зв`язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності, відповідно до ст. 49 КК України», - зазначається в ухвалі.

Справа стосувалася двох закупівель медичного обладнання у 2017 році, коли Марія Місюрова очолювала управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Нижче – скриншоти з ухвали суду:

Нагадаємо, 6 серпня 2019 року прокуратура інформувала, що підприємство, яке постачало діагностичне обладнання для житомирських лікарень, «наварило» майже 800 тис. бюджетних коштів. 16 серпня цього ж року стало відомо, що заступниці мера Житомира через її халатність під час закупівлі оголосили про підозру. 15 листопада 2019 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб у цьому кримінальному провадженні: керівника департаменту медичного обладнання приватного товариства обвинувачували у заволодінні бюджетними коштами на суму майже 790 тис. грн (ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України), а чиновницю міської ради – в порушенні законодавства при визначенні переможців конкурсу щодо закупівлі за бюджетні кошти діагностичного обладнання на загальну суму майже 5,2 млн грн (ч. 2. ст. 367 КК України).

В інтерв’ю наприкінці листопада 2019 року заступниця мера Марія Місюрова заявляла, що не скоювала жодного злочину, їй дійсно пред’явлене обвинувачення у вчиненні службового недбальства, але, на її думку, це обвинувачення є безпідставним і необґрунтованим.

В ухвалі від 6 грудня 2023 року зазначається, що суд встановив: своєю бездіяльністю, яка виразилась у невиконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки Марія Місюрова вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 КК України; своїми діями керівник департаменту медичного обладнання ТОВ «Здраво» Руслан Лисянський вчинив злочини, передбачені ч.4 ст. 191, ч.5 ст. 191 КК України.

Захисник заступниці мера заявив клопотання про звільнення обвинуваченої Марії Місюрової від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності та закриття відносно неї даного кримінального провадження. Прокурор та інші учасники судового розгляду не заперечували щодо задоволення клопотання захисника.

Скриншот з ухвали Корольовського райсуду

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 23 квітня 2019 року депутати проголосували за призначення Марії Місюрової на посаду заступника мера Житомира. У 2020 році заступниці мера Марії Місюровій нарахували 531 тис. 135 грн зарплати, за 2022 рік – 684 тис. 442 грн. Перелік рухомого та нерухомого майна в декларації Марії Місюрової після призначення на посаду заступника мера не змінився: будинок і дві земельні ділянки в селі Станишівка та автомобіль Ford Fiesta 2012 р.в.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місюрова суд тендер недбалість медобладнання 
Матеріали по темі