Місто

Суд за позовом прокуратури зобов’язав двох жінок-підприємиць знести павільйони на Перемоги у Житомирі

25 December 2023, 17:19

За позовами Житомирської окружної прокуратури скасовано державну реєстрацію на самочинно збудовані підприємцями павільйони та зобов’язано порушників знести споруди і звільнити землю комунальної власності Житомирської міської ради.

Про це 25 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори у суді довели, що два павільйони на одній з центральних вулиць Житомира побудовані незаконно. Зокрема, підприємцям свого часу були надані дозволи на розміщення лише тимчасових споруд на земельних ділянках, кожна по 0,02 га. Однак вони, не маючи відповідних дозвільних документів, самочинно побудували капітальні павільйони для комерційної діяльності. Через деякий час, у 2021 році, обидва підприємці, порушуючи чинне законодавство, зареєстрували право власності на споруди. А згодом ще й звернулися до міськради про надання в оренду земельних ділянок комунальної власності під незаконно спорудженими павільйонами», - йдеться у повідомленні.

Житомирська окружна прокуратура встановила порушення та в інтересах територіальної громади заявила позов, який Господарським судом Житомирської області задоволений у повному обсязі.

Нагадаємо, два павільйони, знесення яких вимагала прокуратура, знаходяться на земельній ділянці площею 0,02 га по вул. Перемоги, 89 і належать Тетяні Бабкіній та Оксані Зуб. Рішення, про які йдеться у повідомленні прокуратури, були ухвалені Господарським судом Житомирської області 13 грудня 2023 року і оприлюднені 21 грудня. Крім знесення павільйонів жінки також мають заплатити на користь прокуратури по 5368 грн судового збору.

Скриншот одного з рішень

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура раніше судилася з дружиною радника мера Житомира Тетяною Бабкіною за земельну ділянку на вул.Перемоги: Господарський суд Житомирської області рішенням від 16 листопада 2021 року зобов’язав фізичну особу-підприємця Бабкіну Тетяну Аркадіївну повернути громаді земельну ділянку площею 0,02 га по вул. Перемоги, 89 в Житомирі. Зазначене рішення набрало законної сили 24 січня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд павільйон МАФ вул.Перемоги автомийка Бабкіна Зуб 
Матеріали по темі