Суспільство

За тиждень прикордонники затримали ще понад 40 ухилянтів, серед них – знову жителі Житомирської області

26 December 2023, 14:26

Впродовж минулого тижня охоронці кордону Чернівецького загону у взаємодії з правоохоронними органами Буковини припинили 33 випадки незаконного порушення кордону та затримали 43 правопорушники.

Про це 26 грудня повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Переважну більшість порушень держрубежу виявлено у Дністровському районі Чернівецької області на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Сокиряни», «Кельменці» та «Мамалига». Зокрема, у ніч на Різдво прикордонний наряд відділу «Сокиряни» на одному з контрольних постів зупинив для перевірки легковий автомобіль, який прямував до кордону з Молдовою. У транспортному засобі перебувало троє чоловіків призовного віку, мешканців Херсонської області. Молоді люди плутались у поясненнях та не змогли підтвердити мету свого прибуття до прикордоння. За аналогічних обставин ще трьох військовозобов’язаних виявили прикордонники відділу «Кельменці». Мешканці Закарпаття також не змогли пояснити до кого їдуть на Святу вечерю, намагаючись потрапити до контрольованого прикордонного району», - йдеться в повідомленні.

Затримані порушники виявились мешканцями Харківської, Донецької, Черкаської, Київської, Житомирської, Вінницької та Івано-Франківської областей, віком від 20 до 52 років.

Усіх правопорушників доставлено в прикордонні підрозділи та притягнено до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Нагадаємо, станом на 8 грудня упродовж тижня на Буковині затримали 38 ухилянтів, серед них були і жителі Житомирської області, які намагалися дістатися державного кордону в обхід пунктів пропуску.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2023 року на кордоні з Румунією та Молдовою затримали 13 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Всі вони були військовозобов’язаними, віком від 26 до 44 років, які не змогли пояснити мету свого прибуття до прикордоння, а згодом зізналися про намір незаконно перетнути державний рубіж. Порушниками виявились жителі Житомирської, Миколаївської, Київської, Сумської та Чернівецької областей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник ухилянт військовозобов'язаний ухиляння кордон Буковина 
Матеріали по темі