Економіка

Підтвердження про бронювання коштів надійде протягом 5 днів: інструкція, як скористатися сертифікатом єВідновлення

27 December 2023, 09:46

Раніше у «Дії» можна було дізнатися суму компенсації та термін дії житлового сертифіката, зараз ці кошти можна отримати протягом 5 днів.

Про це 27 грудня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Тепер власники зруйнованого житла можуть використати житлові сертифікати в «Дії» для купівлі нової домівки. Раніше з нього можна було дізнатися суму компенсації та термін дії, зараз за ці кошти можна придбати нове житло», - йдеться у повідомленні.

Як використати сертифікат?

  • оновіть застосунок до останньої версії
  • у розділі єВідновлення відкрийте вкладку Сертифікати на житло
  • натисніть «Забронювати кошти»

Що далі?

Протягом 5 робочих днів надійде підтвердження в Дію про те, що кошти заброньовані.Після цього є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу. Цю угоду можуть оформити лише ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом 5 днів кошти надійдуть продавцю житла. Якщо не встигаєте, потім повторно подасте заяву про бронювання коштів. Ви можете придбати нову квартиру чи будинок на вторинному ринку або ж вкласти інвестиції в будівництво.

Важливий момент: щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості. Це можна зробити в ЦНАПі або в нотаріуса.

Послугу компенсації за знищене майно розроблено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Нагадаємо, 19 грудня Житомирська обласна військова адміністрація повідомила про те, що у Житомирській області нараховується 4814 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. На отримання компенсації для відновлення житла вже подано 678 заяв.

Як повідомляв Житомир.info, 11 грудня 2023 року пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомила про те, що заяву на отримання компенсації за програмою єВідновлення тепер можна подати не тільки за допомогою додатку «Дія», але й через ЦНАП або нотаріусів. З кінця листопада 2023 року співвласники можуть отримати окремий сертифікат на компенсацію за зруйноване майно за програмою єВідновлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення оселя жито рф компенсація сертифікат зруйноване житло Дія Мінцифра 
Матеріали по темі