Суспільство

У час різдвяно-новорічних свят газовики закликають бути особливо пильними під час використання газу в побуті

27 December 2023, 12:17

Житомирська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» закликає бути особливо пильними під час використання газу в побуті особливо у період різдвяно-новорічних свят. Зокрема, газовики наголошують на дотриманні простих правил, що здатні запобігти нещасним випадкам.

Тож, готуючи їжу, не залишайте увімкнені плити та духові шафи без нагляду. Користуйтеся лише справними газовими приладами та використовувати їх за призначенням. Не забувайте про періодичне провітрювання приміщення, де працює газова плита. Не сушіть одяг над плитою із запаленими пальниками. Приберіть подалі від газової плити речовини, що можуть легко займатися: папір, поліетиленові вироби, тканини тощо.

Також, працівники газорозподільної компанії наголошують: будь-які роботи із газовими приладами, зокрема ремонт, обслуговування чи заміну, мають виконувати професіонали. Самовільне втручання не тільки задає збитків, але й ставить під загрозу життя і здоров'я людей через небезпеку витоків газу, вибухів, пожеж тощо. Зокрема, напередодні Різдва, в одній із багатоповерхівок міста, цілий під’їзд залишився без газу, а систему та лічильники затопило водою. Нехтування безпекою та ризик залишитись без енергоресурсу — результат роботи псевдофахівців. На жаль, подібні ситуації не рідкість.

Газовики наголошують: встановлювати, переносити, замінювати чи ремонтувати газові прилади мають право лише спеціалісти із відповідною кваліфікацією та дозволом на виконання газонебезпечних робіт.

Споживачі «блакитного палива» Житомирщини, попри вихідні та свята, можуть цілодобово звертатися до аварійно-диспетчерської служби Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» за номером «104».

«Щоденно 26 бригад — це близько 70 аварійників стоять на варті газової безпеки Житомирщини. Наразі, на щастя, ми не фіксуємо збільшення викликів аварійної служби, тож сподіваємося, що свідоме та відповідальне ставлення споживачів до користування блакитним паливом буде й надалі», — розповідає Олег Мирончук, начальник аварійно-диспетчерської служби підприємства.

Тож, уважно стежте за роботою газового обладнання, при небезпеці звертайтеся до аварійної служби за телефоном «104». Диспетчери цілодобово працюють та направляють чергові бригади на місця викликів.

Пресслужба Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Житомиргаз Газмережі газопостачання  
Матеріали по темі