Події

Вкрав 20 тис. грн з-під подушки пацієнта лікарні Житомирського району, щоб купити мобільний та їжу: поліцейські викрили чоловіка

27 December 2023, 14:37

Оперативники поліції викрили причетного до крадіжки грошей у пацієнта лікарні.

Про це 27 грудня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Потерпілий виявив зникнення 20 тисяч гривень з гаманця вранці 26 грудня, коли збирався йти за покупками. Поліцейські відділу №1 Житомирського РУП оперативно встановили причетного до крадіжки. Нині всі обставини з’ясовує слідство. Заявник, 37-річний житель Звягельщини розповів, що нині знаходиться на лікуванні в одному з медичних закладів Житомирського району. Гаманець з грошима чоловік ховав під подушкою. Того ранку він виявив, що з портмоне зникло близько 20 тисяч гривень. Оперативники кримінальної поліції, які працювали на місці події, провели низку розшукових заходів і того ж дня встановили причетного до правопорушення. Ним виявився 43-річний житомирянин, який проходив лікування у цьому ж закладі», - йдеться в повідомленні.

Чоловік визнав свою провину та розповів, що познайомився з потерпілим близько тижня тому в лікарні. Значну суму коштів у гаманці нового знайомого він побачив, коли той кілька разів просив його щось придбати у магазині неподалік. Після цього чоловік, знаючи місце сховку, непомітно для власника брав звідти необхідну кількість купюр. Потерпілий певний час не перераховував кошти, тож не помічав, що з кожним візитом нового знайомого сума меншає.

«Причетний розповів, що викрадені гроші витратив на харчові продукти та придбав мобільний телефон. Відтак поліцейські вилучили у нього наявні речові докази», - повідомили правоохоронці.

Нині чоловік пояснює мотиви своїх дій слідчим у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація діяння – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Зважаючи на вчинення злочину у період воєнного стану, причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 16 грудня поліцейські повідомили, що у місті Малин викрили 31-річного чоловіка, який обікрав квартиру майбутньої тещі поки та була за кордоном.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2023 року поліцейські викрили причетну до крадіжки грошей знайомого в передмісті Житомира 19-річну дівчину, яка кошти витратила на борги й уколи краси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій лікарня крадій гроші телефон поліція 
Матеріали по темі