Суспільство

Житомирський обласний ТЦК повідомив про фейкові скриншоти повісток у «Дії»

27 December 2023, 17:22

Житомирський обласний ТЦК та СП повідомив про те, що в мережі поширюються фейкові скриншоти повісток у «Дії».

Про це 27 грудня повідомила служба звʼязків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП.

«У соцмережах почали поширювати фейкові скріншоти повісток у «Дії», які ніби надійшли від Житомирського ОМТЦК через цю платформу. Це фейк російської пропаганди, який особливо активно розповсюджується у телеграм-каналах ворога», - йдеться у повідомленні.

Житомирський обласний ТЦК та СП, як будь-який інший ТЦК, не використовує «Дію» для оповіщення громадян.

Це є ще одна інформаційна кампанія агресора, спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні та зриву мобілізації.

Служба зв'язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП закликає не піддаватися ворожій пропаганді, дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації!

Нагадаємо, 25 грудня на сайті Верховної ради оприлюднений проєкт закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальність за ухилення від мобілізації: передбачають штрафи до 204 тис. грн. цього ж дня зареєстрували законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2023 року у Бердичівській РВА на виконання рішення Ради оборони Житомирської області щодо посилення мобілізаційної роботи проводили розширену нараду, де начальник Бердичівського РТЦК та СП розповідав, що щоденно вручається близько 15 повісток, але до центру комплектування прибуває тільки 10% оповіщених. В Житомирській обласній військовій адміністрації 5 грудня відбулася розширена нарада з керівниками громад та представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області щодо питання мобілізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК та СП ТЦК повістка військовий служба армія ЗСУ захисник фейк 
Матеріали по темі