Економіка

Роботодавець зможе отримати до 48 тис. грн компенсації за працевлаштування ВПО та ВПО з інвалідністю

28 December 2023, 09:58

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, з наступного року зросте розмір компенсації за працевлаштування ВПО та ВПО з інвалідністю.

Про це 27 грудня повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

«Уряд збільшив строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю», - йдеться у повідомленні.

Таке рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 27 грудня.

«Уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат з двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю. Зміниться і сам розмір компенсацій. Якщо раніше вони виплачувались виходячи із суми 6700 грн на місяць, то відтепер такі компенсації прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8 000 грн. Тобто, якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу. Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тисяч гривень на кожного відповідного працівника», - пояснила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Орієнтовно на реалізацію зазначеної програми на 2024 рік передбачено 350 млн грн.

Нагадаємо, станом на 21 липня 102 роботодавці Житомирської області отримали позитивні рішення обласної служби зайнятості щодо виплати їм компенсації витрат на оплату праці 159 внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, Уряд 15 вересня 2023 року схвалив проєкт закону про державний бюджет України на 2024 рік, згідно з яким у два етапи підвищиться й розміру мінімальної заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО робота роботодавець компенсація виплата інвалідність працевлаштування зарплата 
Матеріали по темі