Події

Понад пів тисячі файлів дитячої порнографії виявили правоохоронці у житомирянина: чоловіка судитимуть

28 December 2023, 12:13

Житомирянина, який декілька років поспіль накопичував фото та відео дитячої порнографії, судитимуть.

Про це 28 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Ювенальний прокурор Житомирської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом умисного одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисного зберігання дитячої порнографії (ч. 1 ст. 301-1 КК України). Слідство встановило, що 51-річний житомирянин декілька років поспіль накопичував і зберігав на своєму персональному комп’ютері відеофайли та зображення дитячої порнографії», - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений відвідував в інтернеті так звані «тематичні» сайти та за допомогою спеціальних (пірингових) програм завантажував порнографічну продукцію.

Під час обшуку у нього виявлено та вилучено 520 відеофайлів та зображень.

За результатами низки експертиз, у тому числі комплексної комп’ютерно-технічної та мистецтвознавчої, вилучені матеріали є дитячою порнографією.

Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 6 грудня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що правоохоронці повідомили про підозру бердичівлянину, який відвідував форуми, пов’язані із сексуальним насильством над дітьми та зберігав на пристроях відео та фото, які містять дитячу порнографію.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2022 року правоохоронці повідомили про підозру 53-річному чоловікові у розповсюдженні дитячої порнографії. Він впродовж декількох років завантажував на домашній комп’ютер зображення і відеопродукцію порнографічного характеру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порнографія суд дитина дитяча порнографія малолітня неповнолітня прокуратура 
Матеріали по темі