Суспільство

У райцентрі Житомирської області чоловік хотів обміняти фальшиве водійське посвідчення на справжнє

28 December 2023, 13:19

У сервісному центрі МВС у Бердичеві виявили фальшиве посвідчення водія.

Про це 27 грудня повідомив регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Житомирській області.

«Інцидент трапився в сервісному центрі МВС у Бердичеві, куди чоловік звернувся для обміну посвідчення водія, буцімто отриманого у 2021 році у Вінниці. Однак адміністратор під час прийому документів одразу встановив, що таке водійське насправді не видавалося. Тож далі клієнт продовжив своє спілкування вже з працівниками поліції, де пояснював, звідки у нього підробка», - йдеться в повідомленні.

У регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС нагадують, що єдиний спосіб законно отримати посвідчення водія:

  • вивчити правила дорожнього руху самостійно або в автошколі;
  • скласти іспит в сервісному центрі МВС;
  • пройти курс з водіння в автошколі й отримати свідоцтво (обов’язково);
  • скласти іспит з водіння в сервісному центрі МВС.

Не дайте шахраям себе ошукати – не користуйтеся фішинговими сайтами і телеграм-каналами, які обіцяють усе «легально, швидко і онлайн». Довіряйте виключно офіційним ресурсам, адже дорога вимагає відповідальності.

У підготовці до теоретичного іспиту кандидати у водії можуть скористатись онлайн-тренажером із ПДР. Він розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС та відображає всі питання, які будуть під час іспиту.

Крім цього, онлайн можна ознайомитися з маршрутами для перевірки навичок керування транспортними засобами.

Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит – на 14 днів вперед, а практичний – на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генеруються в день звернення та на 3 дні вперед.

Нагадаємо, у жовтні до філії ДП «Документ» у Стамбулі звернувся 45-річний житель Одещини для обміну посвідчення водія. Під час перевірки виявили, що він у розшуку за розбій.

Як повідомляв Житомир.info, 11 жовтня стало відомо, що до ЦНАПу в смт Попільня прийшов чоловік, який хотів обміняти водійське посвідчення, але після перевірки виявилось, що документ з ідентичними серією та номером дійсно видавався два роки тому у Вінницькій області, однак справжній власник – зовсім інша людина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: права ГСЦ МВС водій ГСЦ посвідчення Бердичів РСЦ  
Матеріали по темі