Влада

Територіальним громадам Житомирської області передали 28 шкільних автобусів вартістю 92 млн грн

28 December 2023, 14:56

28 грудня територіальні громади Житомирської області отримали 28 шкільних автобусів. Транспорт закупили в рамках державної програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування з громадами.

«Мені надзвичайно приємно, що в дуже важкий рік нам вдалося закумулювати і завершити рік дуже класною подією – придбанням автобусів. І найголовніше, що ми встигли до Нового року передати в громади ці 28 шкільних автобусів, які сьогодні роз’їдуться в різні громади в різні куточки нашої області. Це приклад справжньої синергії державної влади і об’єднаних територіальних громад, тому що співфінансування практично «50 на 50»: 47 мільйонів гривень було з державного бюджету, 45 мільйонів виділили громади для придбання автобусів. Мені надзвичайно приємно, що коли почалася війна, то голови громад безапеляційно передавали автобуси для ЗСУ. Але я повторював і повторюю, що наші діти не винні в тому, що недолугі дорослі розв’язали війну у ХХІ столітті в центрі Європи. Ми зобов’язані їм надати безпечну освіту, ми зобов’язані надати їм комфортну освіту. Ми взагалі зобов’язані перед нашими дітям за наше сьогодення. Тому дуже правильна, класна подія – передача 28 шкільних автобусів для наших діток», – розповідає начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Також запитали, чи планують ще купувати шкільні автобуси в наступному році.

«Якщо будуть гроші, буде субвенція. В нас вийшло в цьому році, бо дуже класний механізм, гарна формула, співфінансування «50 на 50». Ми мали гроші від ПДФО військових, зараз ці всі гроші підняті «наверх», але громадам вдалося закумулювати ці гроші і вони пішли на шкільні автобуси, в тому числі», - каже Віталій Бунечко.

Звісно, не обійшлося й без урочистої передачі ключів головам ОТГ.

Нагадаємо, у Житомирі з 8 вечора 27 грудня до 14 години 28 грудня перекривали рух транспорту на Новому бульварі «у зв'язку з проведенням заходів».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 28 квітня 2023 року Кабінет міністрів затвердив постанову, щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів, Житомирській області виділили 47 млн 518 тис. грн. Департамент освіти і науки Житомирської ОДА 14 серпня цього року підписав договір з ТОВ «Торговий дім «Еталон Авто» на закупівлю 23 шкільних автобусів за 76 млн 475 тис. грн зі строком поставки до 26 грудня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус ОДА субвенція шкільний автобус Бунечко ТГ 
Матеріали по темі