Влада

У Житомирі ще за чотирма адресами хочуть видалити кілька десятків дерев, але збираються висадити нові

29 December 2023, 10:54

У Житомирі за чотирма адресами планують видалити ще кілька десятків дерев.

Про це 29 грудня на позачерговому засіданні виконкому розповіла начальник відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська.

«Розглядаємо питання видалення зелених насаджень за чотирма адресами, зокрема, провулок 4-й Чуднівський та вулиця Северина-Наливайка – це управління комунального господарства, там пов’язано з благоустроєм території, маємо самосійні дерева. На провулку 4-й Чуднівському буде благоустрій території, хочемо по інший бік видалити також. На цьому місці силами «Зеленбуду» буде висаджено зелені насадження в кількості 10 штук. Там видаляється 21 дерево, вони всі самосійні. По вулиці Северина-Наливайка є 6 верб, там також буде благоустрій території, вони всі старі і страшні вже, їх треба буде видалити для того, щоб не створювати небезпеку. Там буде два будиночки сімейного типу. Дерева там немає, де висадити, тому «Зеленбудом» буде висаджено зелені насадження на бульварі Польському у кількості 6 штук», - зазначила Поліна Червінська.

Зауважимо, що після попереднього виконкому, де заступниця мера Світлана Ольшанська переймалася щодо відсутності насаджень нових дерев, цього разу начальник відділу екології та природних ресурсів міськради запевнила, що кількість видалених – відповідає кількості висаджених дерев.

«Наступна адреса – це ліцей №8. Там висаджено буде в кількості 21 штука на території ліцею. У рішенні прописано до листопада висадження насаджень, ми дали термін для закінчення будівельних робіт. Наступний об’єкт по Лесі Українки, 16, це поліклініка, лікарня №2, там будуть проводитися також будівельні роботи, будують ліфт і 2 дерева потрапляє в межі забудови, вони технічно не зможуть їх обійти, там має стати техніка. Також є гарантійний лист від лікарні про те, що вони після закінчення робіт висадять два дерева на території поліклініки», - сказала Червінська.

Мер додав, що за останньою адресою будується поверх реабілітаційного відділення і ліфт там необхідний.

«Там будується реабілітаційне відділення, повністю поверх і для доступу маломобільних груп населення потрібно збудувати ліфт, згідно з проєктом, тому таке рішення приймається», - пояснив міський голова.

Нагадаємо, 7 грудня під час засідання виконкому влада дозволила зрізати більше десятка дерев у Житомирі, а заступниця мера переймалася щодо висадження нових.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня 2023 року на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення щодо проведення благоустрою території по провулку 4-му Чуднівському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева дерево рішення видалення дерев озеленення Ольшанська Червінська Сухомлин 
Матеріали по темі