Події

Покусала піврічну доньку, бо вона не хотіла їсти: 24-річній жительці Житомирської області оголосили про підозру у катуванні

29 December 2023, 14:08

На Житомирщині 24-річну матір підозрюють у катуванні немовляти.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Чуднівської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у катуванні своєї доньки (ч. 1 ст. 127 КК України).

Про це 29 грудня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Чуднівської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у катуванні своєї доньки (ч. 1 ст. 127 КК України). За даними слідства, у скоєнні злочину проти життя та здоров’я дитини підозрюють 24-річну жінку, Вона перебуває у декретній відпустці за доглядом та вихованням 6-місячної доньки. Під час годування немовля плакало, капризувало і не хотіло споживати дитячу суміш. Поведінка дитини роздратувала та розлютила матір. Вона втратила емоційну рівновагу та сильно покусала немовля за ніжку, ручку, спинку, спричинивши сильний фізичний біль. Дитина не змогла заспокоїтися, у зв’язку з чим батько (на той час був відсутній вдома), дізнавшись про такі обставини, викликав невідкладну медичну допомогу», - йдеться в повідомленні.

У медичному закладі лікарні діагностували факт заподіяння немовляті тілесних ушкоджень.

Наразі дитину відібрано від матері та передано до патронатної сім’ї.

Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Крім цього, підозрювану буде направлено на проходження програми для кривдників. Такий вид обмежувального заходу застосовується в інтересах потерпілого від злочину, пов’язаного з домашнім насильством.

Досудове розслідування проводить відділення № 5 Житомирського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У пресслужбі ГУНП у Житомирській обласні інформують, що стан жінки був викликаний нібито сильним хвилюванням після конфліктів з чоловіком.

«Поліцейським жінка розповіла, що таким чином неодноразово намагалася змусити дитину припинити плакати. Свій стан матір пояснила сильним душевним хвилюванням після конфліктів з чоловіком. Зважаючи на виявлені обставини, за поданням ювенальних інспекторів соціальні служби вилучили немовля з родини. Нині дитина перебуває у безпеці. Також розглядається питання про позбавлення матері батьківських прав. Відповідно до висновків експертів тілесні ушкодження, завдані немовляті, належать до категорії легких з короткочасним розладом здоров’я. Встановлено також, що під час їх спричинення дитина відчувала сильний біль та страждання», - додають у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 9 травня 2022 року жителі одного із сіл Гришковецької громади Бердичівського району знайшли у колодязі на своєму подвір’ї тіло немовляти. Про страшну знахідки люди повідомили у поліцію. Правоохоронці розшукали матір новонародженого. Зокрема, з’ясували, що жінка веде асоціальний спосіб життя та зловживає алкоголем. У жовтні 2022 року суд завершив розгляд справи про убивство матір’ю новонародженої дитини. З’ясувалося, що на початку квітня 2022 року у селі на Бердичівщині 38-річна жінка самотужки народила хлопчика й завдала йому не менше шести ударів тупим предметом по голові, після чого кинула в колодязь на території занедбаного обійстя. Горе-матір відправили до психлікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина немовля підозра катування прокуратура поліція 
Матеріали по темі