Політика

Фірма нардепа від Житомирської області виграла конкурс Нацради на місцеве мовлення в шести громадах

29 December 2023, 15:22

46 населених пунктів України отримають нові медіа на вільних каналах: 28 грудня Національна рада підбила підсумки конкурсу на місцеве мовлення у багатоканальній цифровій мережі МХ-5.

Про це повідомляє пресслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Конкурс був оголошений 31 серпня цього року. Загалом на конкурс були виставлені програми у 107 населених пунктах України, однак претендентів на мовлення у 50-ти населених пунктах не було. Крім того, під час проведення конкурсу не вдалося визначити переможців в 11 містах Дніпропетровської області», - йдеться у повідомленні.

Конкурсом встановлені такі вимоги до умов ліцензій медіа:

обсяг національного продукту має становити не менше ніж 60% загального тижневого обсягу мовлення;

заборонена ретрансляції програм інших суб’єктів у сфері аудіовізуальних медіа;

у загальному обсязі тижневого мовлення не менше як 5% мають становити соціально важливі та інформаційні програми місцевої тематики.

За результатами голосування в Житомирській області у цифровому стандарті мовитимуть такі компанії:

Андріївка (Черняхів) – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ;

Бердичів: на одній програмі – ПП «Телерадіокомпанія «Вік» (логотип «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ВІК»), м. Бердичів Житомирської обл., на іншій програмі – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ.

Кожухівка (Коростень) – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ.

Звягель – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ.

Овруч (Дубовий Гай) – КП Коростенської міської ради «Творче об’єднання «Коростеньмедіа» (логотип: «Телевізійна вежа пересікає овал, в якому напис Коростень ТБ»), м. Коростень Житомирської обл.

Олевськ – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ.

Юрівка (Малин) – ТОВ «Інформ – ЮА» (логотип «Н1»), м. Київ.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року народний депутат Дмитро Костюк, обраний по Новоград-Волинському округу №65 від партії «Слуга народу», зареєстрував в Києві власну фірму – ТОВ «Інформ-ЮА» зі статутним капіталом 100 тис. грн та основним видом діяльності «діяльність у сфері телевізійного мовлення»: нардеп є власником ТОВ, а корпоративні права передані в управління Сазикіну Олександру Юрійовичу з Києва.

Як повідомляв Житомир.info, до обрання народним депутатом основним місцем роботи Дмитра Костюка був Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, а за сумісництвом він працював журналістом на каналі «Еспресо».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нацрада телебачення мовлення канал Костюк конкурс 
Матеріали по темі