Влада

Уряд затвердив нову систему оплати праці держслужбовців і скорочення з 1 січня кількості вакансій майже на 20 тисяч

29 December 2023, 16:42

Уряд під час засідання 29 грудня затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі кваліфікації посад та грейдів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Мова насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії. Нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації). Одночасно з 1 січня ми скорочуємо кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч. І це лише перший етап», - сказав очільник Уряду.

Нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській ОДА зарплати голови та його заступників після повномасштабного російського вторгнення зросли і наприкінці 2022 року щомісячні нарахування становили 80-90 тис. грн, з яких половина суми – премії.

Які зарплати були у керівників структурних підрозділів Житомирської ОДА в 2022 році дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ зарплата доплата держслужба Шмигаль держслужбовець  
Матеріали по темі