Влада

Шмигаль запевнив, що зарплати та пенсії вчителям і лікарям в новому році будуть виплачувати без затримок

30 December 2023, 13:13

Україна потребуватиме в новому році понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування, але зарплати та пенсії вчителям і лікарям будуть виплачуватися вчасно.

Про це 29 грудня повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд затвердив проект Плану Ukraine Facility для надання його Європейській комісії.

«Спільно з бізнесом, громадським сектором, депутатським корпусом, регіонами провели величезну роботу з його створення. Наразі маємо поточні напрацювання, до яких Єврокомісія ще надасть свої коментарі та пропозиції», — зауважив очільник Уряду.

Денис Шмигаль додав, що фінальні умови програми Україна буде мати після затвердження регламенту Ukraine Facility Європейською радою, засідання якої заплановане на 1 лютого 2024 року.

«Погодження Єврокомісією фінальної версії плану відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на 4 роки, з яких 39 млрд євро буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності. Ми вдячні європейським партнерам за такий потужний інструмент підтримки й очікуємо, що зможемо скористатися ним якнайшвидше», — відзначив Прем’єр-міністр.

Фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація, за його словами, стали темою активних обговорень в останні дні.

Денис Шмигаль зазначив, що наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування.

«Ми звичайно розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже наразі маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових організацій», — підкреслив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що пенсії надалі будуть платитися вчасно. Індексація відбудеться в березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів та лікарів так само, за його словами, виплачуватимуться вчасно.

Нагадаємо, під час засідання 29 грудня Уряд також затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі кваліфікації посад та грейдів і скорочення з 1 січня кількості вакансій майже на 20 тисяч.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2023 року автоматично (без звернень пенсіонерів) на 19,7% підвищили пенсії, призначені відповідно до законів «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шмигаль прем'єр-міністр Уряд пенсія зарплата вчитель лікар засідання 
Матеріали по темі