Події

Приєднався до російських терористів, бо не хотів повертати доларовий кредит: у Житомирі бойовик «прораб» отримав 12 років тюрми

1 January 2024, 12:55

У Житомирі за матеріалами СБУ 12 років тюрми заочно отримав бойовик «прораб» терористичної організації «днр».

Про це 1 січня інформує управління Служби безпеки України в Житомирській області.

«За матеріалами Служби безпеки у Житомирі до тюремного ув’язнення засуджено чергового бойовика терористичної організації «днр», який досі продовжує воювати проти Сил оборони України. Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Слов’янська, який ще у 2015 році добровільно приєднався до терористів на сході України. Зробив він це із меркантильних міркувань – чоловік оформив у одному з українських банків доларовий кредит, який не хотів повертати. Після відповідного вишколу фігурант отримав позивний «Прораб» та посаду старшини механізованої роти так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (відомого як «сомалі»), який підпорядковано «міністерству оборони днр», - йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі та контррозвідники СБУ, упродовж 9 років війни бойовик «Прораб» із готовністю виконує накази ватажків терористів щодо активних бойових дій проти сил АТО/ООС.

За «бойові подвиги» «сомалієць» має псевдонагороди від так званих «вищих керівників політичного та силового блоків» терористичної організації «днр».


Завдяки доказовій базі СБУ Корольовський районний суд м.Житомира визнав ворожого поплічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації),
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування).

Йому призначено покарання – 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Для забезпечення реального його виконання ухвалою слідчого СБУ засудженого оголошено у міжнародний розшук.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання фігуранта.

Вирок суду набув законної сили.

Документували протиправну діяльність слідчі та контррозвідники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За повідомленням пресслужби Житомирської обласної прокуратури бойовик «прораб» був наближений до керівництва «днр».

«За ревне сповідування ворожої ідеології та відданість окупаційній владі бойовик був наближений до голови терористичної організації «днр» (днями його засудили до 15 років позбавлення волі). Вони разом відзначали ювілейні дати ворожих штурмових батальйонів», - інформують у прокуратурі.

Нагадаємо, у грудні 2023 року завдяки СБУ 14 років тюрми отримав «власкор» із Житомира, який працював на кремлівські псевдозмі у Криму.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 року в Житомирі за матеріалами СБУ до 12 років за ґратами засуджено ще двох бойовиків терорганізації «днр»: один із них був спочатку психологом, який «надихав» росіян на вбивства, а потім став командиром групи операторів БПЛА, а інший – кулеметник-гранатометник у розвідроті, яка зараз веде безуспішні наступальні дії на Донеччині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ тюрма бойовик розшук держзрада прораб суд терорист окупант вирок зрадник 
Матеріали по темі