Місто

У Житомирі провели щорічний забіг «After Олів’є run», на якому збирали кошти для ППО та станцію РЕБ

1 January 2024, 15:40

1 січня в житомирському гідропарку за традицією провели забіг «After Олів’є run», який відбувається вже майже 10 років. Умови забігу: долучитися до благодійного проєкту «Разом», де учасники донатять 5 гривень за кожен кілометр, який пробігли.

«Ми просто прийшли погуляти в гідропарк і тут всіх побачили і приєдналися. Вчора пробігли 20 кілометрів, відпочили, зустріли Новий рік і зараз знову в новий 24 кілометри «затрусимо» і все», – розповідають Андрій та Ольга.

«Ми самі по собі спортсмени займаємося веслуванням на човнах «Дракон», це наше хобі, це нам подобається, вирішили пробігтись. Кожен рік вибігаємо для себе», – говорить Юрій.

«Вирішили вранці розминку зробити, бо в обід виходимо на воду, тому «встряхнемося» трошки», – каже Данило.

«Ми клуб СК «Полісся UA», взагалі ми спеціалізуємося по бігу. 8 років тому ми вирішили, що було б прикольно людям пробігтися першого числа. Зараз спортивна традиція вже більш розвиненіша, ніж тоді, коли ми бігали, перші рази було 3-4 людини. Останній раз в минулому році, не зважаючи на війну, були близько 100 людей. У нас традиція пробігтися, зібратися в колі друзів, пробігтися по фану, але є й швидка група, яка може пробігтися, біжимо навколо гідропарку. Ми також не забуваємо, що в нас йде війна і ми дуже підтримуємо ще один крутий біговий проєкт: «Разом» називається. У нас ціль зібрати до кінця року 1 мільйон гривень і цей забіг також присвячений цьому. Тобто кожна людина, за кожен кілометр, який вона пробіжить 5 гривень донату і вийде повна сума. Ми сьогодні будемо збирати, але це буде доповнюватися збір в рамках ліхтарів для житомирського ППО і другий збір – це РЕБ станція «Шатро» для захисників. Наші знайомі одноклубники будуть їхати на Схід воювати і їм потрібен РЕБ захист для пікапів також будуть збиратися», – каже член правління спортивного клубу «Полісся UA» Максим Синенко.

«Супер, просто круто. Це в мене перший забіг, саме першого січня, до того я взимку в таку пору не бігала, але з такою погодою з таким товариством, це реально дуже круто», – розповідає Катерина.

«Пробіг 3 круги, це, напевно, 12 кілометрів, враховуючи мій вік, що 62 ще є порох. Не далеко відстав від лідерів. Маса задоволення, бігайте - це здоров’я», – ділиться Володимир.

Нагадаємо, 1 жовтня 2023 року в житомирському гідропарку проходив забіг «Поліська осінь» на якому збирали гроші на теплі речі для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг Гідропарк After Олів’є run біг спорт ППО допомога бігун Житомир Полісся UA  
Матеріали по темі