Суспільство

Десантник з Житомирської бригади врятував з полону українського військового за допомогою дрона

2 January 2024, 10:19

За допомогою дрона врятували полоненого. Оператор дрона 95-ї бригади ДШВ зміг вивести українського солдата, який потрапив у полон до ворога.

Про це 1 січня повідомила Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

«Як розповідають самі десантники, вони працювали по ділянці, яку контролював ворог. Успішно було ліквідовано чимало окупантів за допомогою скидів. Коли росіяни були знищені, помітили в траншеї зв’язаного українського військовослужбовця. Це був боєць іншої бригади», - йдеться в повідомленні.

«Наш оператор дрона з позивним «Кевін» почав привертати увагу того полоненого - миготіти вогниками на «Мавіку». Хлопець на землі зорієнтувався, зрозумів, що це свої й почав йти за нашим дроном, - розповідає командир групи безпілотних систем «Шериф». - Коли ми так виводили нашого побратима, то ще зустрівся один вцілілий «орк». Росіянин не бачив нашу «пташку», на якій ще була одна граната, почав руками махати українському солдату, мовляв, повернись. Тоді «Кевін» скинув на окупанта гранату та «затрьохсотив» його, і далі продовжив виводити побратима до його підрозділу. Ось так на війні необхідні не тільки груба сила, а ще й кмітливість, завдяки якій можна успішно нищити ворога і рятувати своїх побратимів», - повідомили у Службі зв'язків з громадськістю.

Нагадаємо, 1 січня запрацювала «гаряча лінія» для військовослужбовців та членів їхніх сімей за коротким номером 1512.

Як повідомляв Житомир.info, 28 грудня 2023 року 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького показала, як разом з 14-ю окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого розбиває штурмову колону окупантів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада дрон десантник полон Кевін 95 ОДШБр військовий ЗСУ  
Матеріали по темі