Суспільство

У селищі Житомирської області пенсіонер припаркував джип на тротуарі і пропонував хабар патрульним

3 January 2024, 11:49

Житель Ружинської громади хабарем намагався відкупитися від адміністративної відповідальності.

Про це 3 січня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«2 січня патрульні відділу поліцейської діяльності № 2 Бердичівського райвідділу у смт Ружині виявили порушення Правил дорожнього руху керманичем автомобіля «Jeep Compass». 73-річний водій припаркував свій транспортний засіб на тротуарі та перекрив рух пішоходам. Під час бесіди з пенсіонером патрульні повідомили про оформлення відносно нього адміністративних матеріалів. Чоловік, аби уникнути відповідальності, демонстративно поклав у кишеню поліцейському «відкупне», хоча до цього був декілька разів попереджений про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди», - йдеться в повідомленні.

За таких обставин на місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Бердичівського РВП, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу до обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 26 грудня у Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських. Кермувальник їздив без прав, а рівень алкоголю в крові перевищував норму у понад 10 разів.

Як повідомляв Житомир.info, 27 листопада 2023 року у Звягелі поліцейські зупинили водія, який порушив ПДР, а його 55-річний батько запропонував правоохоронцям хабаря. За спробу відкупити сина від відповідальності житель Звягельщини постане перед судом: слідчі завершили розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій патрульний 
Матеріали по темі