Влада

Керівниця департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА звільнилася після чотирьох років роботи

3 January 2024, 12:23

У перші дні нового 2024 року в департаменті регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації змінився керівник.

За даними Opendatabot, з 2 січня 2024 року департамент замість Інни Хоменко очолює Сергій Сорокін – заступник директора цього ж департаменту.

Зауважимо, що чутки про те, що Інна Хоменко написала заяву на звільнення, з’явилися ще в середині грудня, але офіційно цю інформацію в ОВА не підтверджували.

Нагадаємо, половину найдорожчих тендерів (вартість більш ніж 100 млн грн) у 2023 році в Житомирській області проводив департамент регіонального розвитку ОДА.

Детективами НАБУ здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні від 13.01.2023 за ч.2 ст.364 КК України за фактом вчинення службовими особами Житомирської облдержадміністрації зловживання своїм службовим становищем «з метою одержання неправомірної вигоди для себе та юридичних осіб ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» шляхом розірвання діючих договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та подальшого укладання нових договорів з тотожним предметом за завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Під час обшуків 25 квітня 2023 року детективи НАБУ вилучили у директорки департаменту регіонального розвитку ОДА Інни Хоменко мобільний телефон іPhone 14 Pro, вона хотіла повернути гаджет через суд, але отримала відмову.

Скриншот з сайту ОДА станом на 3 січня 2024 року

Як повідомляв Житомир.info, киянка Інна Хоменко стала т.в.о. директора департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації в жовтні 2019 року, за результатами конкурсу, який провели 29 жовтня, з 14 листопада 2019 року Інна Хоменко призначена директором департаменту регіонального розвитку. За 2020 рік директорка департаменту отримала 558 тис. 405 грн зарплати, декларації за 2021 та 2022 рік поки не оприлюднені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хоменко звільнення департамент  
Матеріали по темі