Події

Поліція завершила розслідування про підпал двох закладів, які скоїв житель Житомирської області через сварку із власником

3 January 2024, 13:20

Підпалив дві крамниці у Баранівській громаді: слідчі поліції оголосили чоловікові про підозру.

Про це 3 січня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«У червні минулого року до поліції надійшло повідомлення про пожежу, що сталася в будівельному магазині, розташованому в смт Першотравенську Баранівської громади. За висновком співробітників ДСНС, ймовірною причиною її виникнення став підпал. Тоді правоохоронці з’ясували, що вогнем було пошкоджено частину закладу, будівельні матеріали та інструменти, а приміщення належить 36-річному місцевому жителю. З місця події поліцейські вилучили сірники, залишки скляних пляшок та фрагменти тканини», - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці з’ясували, що причетний до події завчасно підготував кілька скляних пляшок з гнітом, попередньо заповнивши паливно-мастильними матеріалами, а вже вночі підпалив їх та кинув у вікно закладу.

«Того місяця поліцейські отримали ще одне повідомлення про пожежу в кіоску, що також розташований у селищі Першотравенську. Провівши низку заходів, оперативники райвідділу встановили, що до правопорушень причетний 46-річний місцевий житель. Його розшукали за місцем проживання, де провели невідкладні слідчі дії та вилучили речові докази. За вказаними фактами слідчі Звягельського районного відділу поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Зібравши необхідні докази, свідчення та висновки експертів, днями поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні вказаних правопорушень», - повідомили правоохоронці.

За чинним законодавством підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Нагадаємо, уночі 14 червня 2023 року поліція отримала повідомлення про пожежу у крамниці, що розташована у смт Першотравенське Баранівської громади Житомирської області. За висновком співробітників ДСНС, ймовірною причиною виникнення пожежі став підпал. Згодом затримали чоловіка, який зізнався, що підпалив приміщення через сварку із власником закладу.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня 2023 року у селі Бистрик Ружинської громади 50-річний чоловік через ревнощі спалив авто свого 33-річного односельця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підпал поліція суд помста пожежа магазин крамниця конфлікт розслідування  
Матеріали по темі