Події

Привласнив речові докази на пів мільйона гривень: у Житомирській області колишньому слідчому поліції оголосили про підозру

3 January 2024, 14:16

На Житомирщині колишнього слідчого поліції підозрюють у привласненні майже пів мільйона гривень речових доказів.

Про це 3 січня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, яке перебувало в його віданні, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

«Слідство встановило, що слідчий одного з територіальних управлінь поліції Житомирщини привласнив майже пів мільйона гривень у різних національних валютах, вилучених ним як речовий доказ у кримінальному провадженні. Це сталося у березні 2023 року, при затриманні місцевого жителя за підозрою у незаконному збуті наркотичних засобів. Під час обшуку слідчий вилучив у чоловіка готівку, у тому числі й долари США, на загальну суму майже пів мільйона гривень. Однак підозрюваний не забезпечив, відповідно до встановленого законом порядку, зберігання речових доказів - вилучених коштів, а залишив у себе», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчий не повернув кошти і після того, як суд відмовив у визнанні вилучених грошей речовими доказами та накладенні на них арешту.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Зауважимо, що в Державному бюро розслідувань уточнюють, що правоохоронцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2021 року старшій слідчій в особливо важливих справах податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби у Житомирській області повідомили про підозру через привласнення речових доказів, а саме 457 тис. грн, у кримінальному проваджені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: привласнення речовий доказ слідчий слідчий поліції прокуратура підозра 
Матеріали по темі