Влада

За майже два роки російські війська завдали по Житомирській області 123 удари ракетами, бомбами та дронами-камікадзе

3 January 2024, 17:07

З початку повномасштабного вторгнення російські війська завдали 123 удари ракетно-бомбових ударів та атак дронами-камікадзе по Житомирщині.

Про це 3 січня 2024 року повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Наші сили ППО цілодобово несуть бойове чергування, щоб захистити жителів області від терористичних атак росіян. Саме тому посилення протиповітряної оборони було та залишається одним з наших найголовніших пріоритетів. У тісній співпраці з військовим командуванням, а також при активній підтримці з боку громад області на території Житомирщини створений спеціальний зенітно-кулеметний підрозділ та додаткові мобільні вогневі групи. Загалом захист повітряного простору області здійснюють понад 100 мобільних вогневих груп (виділено ред.). На їх створення та укомплектування військовою адміністрацією та громадами було спрямовано понад 160 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 грудня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в інтерв`ю Укрінформ розповідав, що для захисту енергетичної інфраструктури області створюють 54 мобільні вогневі групи і залучають 108 млн грн з громад області на придбання для них пікапів та обладнання.

29 грудня поліцейські документували наслідки ворожого обстрілу в одній з громад області, де майже у двох десятків будинків були пошкоджені вікна.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ДСНС станом на 30 червня 2022 року по Житомирській області було здійснено 95 ракетно-бомбових обстрілів. 14 лютого 2023 року начальник ОВА інформував, що від початку повномасштабного вторгнення (24 лютого 2022 року) Житомирська область зазнала 103 ракетно-бомбових удари росіян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Бунечко ОВА мобільна вогнева група ППО  
Матеріали по темі