Суспільство

Два десантника з житомирської бригади, які мають звання Герой України, отримали сертифікати на квартиру

4 January 2024, 10:09

Президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартиру Героям України — житомирським десантникам.

Про це 3 січня повідомила Житомирська обласна державна адміністрація.

«У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців – Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Вручення відбулося в Маріїнському палаці в Києві. Зокрема, сертифікати отримали двоє житомирських десантників, удостоєних звання «Герой України». Це Андрій Водоп’янчук та Олег Дмитрук», - йдеться в повідомленні.

Андрій Вікторович Водоп’янчук — сержант 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади.

З 2014 року став на захист нашої Батьківщини. Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році — командир десантно-штурмового взводу 95-ї ОДШБр.

Брав участь деокупації Олександрівки, Коровієвого Яру, Шандриголового на Донеччині. Неодноразово проявляв себе під час оборони населених пунктів на Харківщині та Донеччині — керував особовим складом штурмових загонів, знищував техніку та живу силу ворога, надавав домедичну допомогу побратимам. У жовтні 2022 року під час ближнього бою та обстрілу з танка зазнав важкого поранення, але вже в січні 2023-го повернувся на службу та взяв на себе навчання й злагодження молодих бійців. Згодом брав активну участь у відбитті наступу в Серебрянському лісі (Луганська область).

Відзначений званням «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (20 листопада, 2023 року) та Ордену «За мужність» III ступеня (20 червня, 2016 року).


Герой України Андрій Водоп’янчук

Олег Володимирович Дмитрук — майор Збройних сил України. Закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у 2013 році. Відразу обійняв військову посаду командира взводу в складі 13-го аеромобільного батальйону 95-ї ОДШБр. Під час Революції Гідності офіцер разом зі своїм взводом попрямував до Таврійська Херсонської області, де забезпечував охорону та оборону головної водопостачальної споруди, що подавала воду до АР Крим. З початком АТО на сході України Олег Дмитрук разом із побратимами забезпечував підготовку мобілізованих перед передачею їх до підрозділів. Після інтенсивного курсу стрільб, тактики, медицини та інших занять він разом зі своїм підрозділом вирушив до Добропілля.

В складі свого батальйону брав участь у звільненні Слов’янська, Краматорська, Красного Лимана, Кривої Луки та Мар’їнки, а також шахти «Бутівка». Пізніше, разом з іншими підрозділами, утримував прохід українських військових з оточення у Дебальцеве.

У 2015 році обійняв посаду офіцера з бойової підготовки 95-ї ОДШБр. В цей час брав участь у боях за Торецьк та Авдіївку. З початку російського вторгнення в Україну перебуває на передовій. Керував аеромобільним батальйоном 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ, який брав участь у звільненні Бериславщини у Херсонській області.

Відзначений званням «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (3 вересня, 2023 року) та Ордена Богдана Хмельницького III ступеня (13 квітня, 2022 року).

Герой України Олег Дмитрук та президент України Володимир Зеленський 3 січня 2023 року у Маріїнському палаці у Києві

«Відповідно до ініціативи Президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення надано звання Героя України, та членам родин тих, хто ушанований цим званням посмертно, держава надасть житло», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, майже 2000 ветеранів та членів їхніх сімей вже отримали кошти для придбання власного житла за чотирма програмами Мінветеранів.

5 грудня 2023 року президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та родинам загиблих Героїв. Під час заходу він наголосив, що усі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримають власне житло.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 23 листопада 2023 року у Житомирській області 41 родина ветеранів війни придбала житло за кошти, отримані від держави. З-поміж них – 2 родини загиблих військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герой України сертифікат десантник 95 бригада ДШВ житло квартира Водоп’янчук ОДШБр Дмитрук ЗСУ військовий Олег Дмитрук Андрій Водоп’янчу Зеленський 
Матеріали по темі