Події

Побив собаку сусіда: у Житомирі правоохоронці розслідують жорстоке поводження з твариною (оновлено)

4 January 2024, 12:32

У Житомирі чоловік жорстоко побив собаку сусіда.

Про це Житомир.info стало відомо з місцевої тематичної групи на Facebook.

Скриншот з Facebook

Попередньо до події, яка трапилася ввечері 2 січня, причетний 34-річний чоловік.

Про це 4 січня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Увечері 2 січня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жителя м. Житомира про те, що його собаку побив сусід. На місці події працювали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції. Власник тварини пояснив, що виявив її з травмами на подвір’ї, вибігши на шум. Поліцейські оглянули місце події та задокументували всі обставини. Попередньо встановлено, що до події причетний 34-річний сусід заявника. Слідчі вилучили у нього палицю, якою могли бути завдані травми собаці», - йдеться у повідомленні.

Нині триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. Слідчі призначили низку експертиз, після отримання відповідних висновків й буде вирішуватися питання про оголошення підозри причетному.

Травмована тварина знаходиться під наглядом ветеринарних лікарів, її стан оцінюють як тяжкий.

Відповідно до чинного законодавства протиправні дії, що призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, караються обмеженням волі на строк від 1 до 3 років або позбавленням волі на строк від 2 до 3 років.

Оновлення: 4 січня о 12:25 зооволонтерка у цьому ж дописі на Facebook повідомила, що вночі собака помер.

Нагадаємо, у середині вересня в одному з сіл Лугинської громади чоловік побив собаку до смерті на очах у дітей і викинув у канаву.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2023 року в Житомирі судили чоловіка за жорстоке поводження з тваринами: кинув каменем у собаку та влучив в око. За скоєне його оштрафували на 3 400 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція тварина собака пес жорстоке поводження побиття ветклініка 
Матеріали по темі