Події

Майже дев’ять тисяч п’яних водіїв відсторонили від керування авто минулого року у Житомирській області

4 January 2024, 15:24

За минулий рік поліцейські Житомирщини відсторонили від керування 8808 водіїв з ознаками сп’яніння.

Про це 4 січня повідомляє патрульна поліція Житомирської області.

«7335 керманичів отримали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, за що передбачено покарання у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування строком на один рік. 899 водіїв вчинили таке правопорушення протягом одного року вдруге — на них інспектори склали протоколи за ч. 2 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння, повторно протягом року) КУпАП, вже доведеться заплатити вдвічі більше — 34 000 грн, термін позбавлення права керування становитиме 3 роки», - йдеться в повідомленні.

Ще 506 кермувальників піймали вже втретє за рік в нетверезому стані — тепер вони відповідатимуть за ч. 3 ст. 130 (Якщо особа двічі протягом року притягувалась до відповідальності) КУпАП. Санкція цієї статті передбачає штраф у 51 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

«68 з яких вживали алкоголь чи наркотичні засоби після скоєння ДТП — поліцейські склали протоколи за ч. 4 ст. 130 (Вживання водієм транспортного засобу алкоголю чи наркотиків після ДТП) КУпАП. Передбачено покарання у вигляді штрафу 34 000 гривень та позбавлення права керування строком на 3 роки. Водії, вкотре закликаємо — не керуйте транспортними засобами у стані сп'яніння», - зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, у період з 1 до 31 грудня на Житомирщині сталася 71 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у результаті травмувалися 94 людини та 9 – загинули.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 1 січня 2024 року п’яний водій на смерть збив жінку на майдані Визволення у Житомирі та втік. Невдовзі чоловіка затримали ТОРівці. Пізніше читач Житомир.info надіслав відео, на якому видно, як чорний автомобіль проїжджає на червоний сигнал світлофора, згодом чутно звук удару, а за кілька секунд на дорозі з’являється тіло людини.

Згодом водію призначили цілодобовий домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: п'яний водій права нетверезий алкоголь поліцейський статистика посвідчення права відсторонення 
Матеріали по темі