Суспільство

Серед тих, хто повернувся з російського полону, є жителі громад Житомирської області

4 January 2024, 17:06

Серед тих, хто повернувся 3 січня з російського полону, є прикордонник з Чуднівської громади, якого росіяни незаконно утримували з травня 2022 року.

Про це 4 січня на своїй сторінці у фейсбуці інформувала Чуднівська міська рада.

«Перший великий обмін цього року приніс радість і у нашу громаду. Наш земляк з села Будичани Сергій Гекалюк повернувся учора з полону разом з 230 воїнами ЗСУ, Нацгвардії, прикордонниками, моряками, цивільними та поліцейськими. Всі вони ступили на українську землю на території Сумщини. 48 обміняних мали статус зниклих безвісти. Сергій Гекалюк – прикордонник, захисник Маріуполя. У полон потрапив у травні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Також з полону повернувся житель Овруцької громади.

Про це ввечері 3 січня повідомили у місцевій спільноті міста у фейсбуці.

«Сьогодні під час найбільшого обміну, повернувся один з наших полонених захисників. Сергій Макаревич! Радіємо разом з рідними!», - йдеться у повідомленні.

Близько 18:00 начальник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що шестеро захисників з Житомирщини повернулися з російського полону: вони були серед 230 українців, яких вдалося обміняти на російських полонених 3 січня.

Нагадаємо, 3 січня відбувся великий обмін полонених: з російського полону повернули 230 наших воїнів і цивільних.

Як повідомляв Житомир.info, попередній обмін полоненими відбувся пів року тому, на початку серпня 2023 року: тоді Україна в результаті обміну повернула додому 22 українських захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полон полонений обмін Макаревич Гекалюк захисник військовий  
Матеріали по темі