Політика

Минулого року троє депутатів проігнорували всі сесії Житомирської міської ради, один вже склав мандат

4 January 2024, 17:25

У 2023 році троє з 42 депутатів Житомирської міської ради не була на жодній сесії та на жодному засіданні своєї депутатської комісії.

Таку інформацію у відповідь на запит Житомир.info надали у відділі організаційного забезпечення депутатської діяльності Житомирської міської ради.

Один з депутатів – Олексій Харченко з фракції «Слуга народу», який був єдиним з народних обранців, хто не відвідав жодної сесії та засідання комісії у 2022 році. На початку жовтня 2023 року за заявою Харченка був підготовлений проєкт рішення сесії про дострокове припинення його депутатських повноважень. На сесії міської ради 9 липня рішення було ухвалене: за позбавлення Олексія Харченка депутатського мандата проголосували 29 з 35 присутніх на сесії депутатів.

Ще двоє депутатів-«прогульників» входять до складу фракції «Пропозиція» - киянин Олександр Порядін та вчителька ліцею №16 Вікторія Федорова, яка попри відсутність на сесіях та комісіях за І квартал 2023 року встигла витратила всі 100 тис. грн, виділені з міського бюджету на потреби її виборчого округу – спрямувала кошти на матеріальну допомогу.

Вікторія Федорова на сесії міської ради 5 липня 2021 року

Олександр Порядін на сесії міської ради 23 вересня 2021 року

Ще п’ять депутатів проігнорували минулого року більше половини з 14 пленарних засідань сесії, рейтинг за кількістю пропущених:

13 – Сергій Гринчук (позафракційний, обраний від ОПЗЖ);

10 – Олена Юрчук («Пропозиція»);

9 – Лариса Павлусенко («Пропозиція»);

8 – Вадим Ліскі («Європейська Солідарність»);

8 – Лідія Чередніченко («Слуга народу»).

Шість депутатів у 2023 році не пропустили жодного пленарного засідання: Олег Горай («Європейська Солідарність»), Оксана Журавська («Європейська Солідарність»), Сергій Колесник (позафракційний, обраний від ОПЗЖ), Іван Мартинчук («Сила і Честь»), Тетяна Онопрієнко («Пропозиція»), Олександр Шевчук («Слуга народу»).

Щодо комісії, на яких депутати розглядають проєкти рішень перед сесією та пропозиції про виділення бюджетних коштів, то найбільше засідань за минулий рік провели бюджетна комісія (27), земельна комісія (23) та комісія ЖКГ (22), у гуманітарної комісії було 15 засідань, а у регламентної – лише 8.

Більше половини засідань комісії, членами якої вони є, проігнорували такі депутати:

12 з 22 – Ірина Гладка («Слуга народу»);

7 з 8 – Сергій Гринчук (позафракційний, обраний від ОПЗЖ);

20 з 27 – Віктор Євдокимов (голова фракції «Слуга народу»);

16 з 27 – Вадим Ліскі («Європейська Солідарність»);

18 з 27 – Сергій Пидюра (голова фракції «Батьківщина»);

12 з 23 – Юрій Самборський (позафракційний, обраний від ОПЗЖ);

14 з 27 – Любов Цимбалюк (голова фракції «Сила і Честь»);

9 з 15 – Лідія Чередніченко («Слуга народу»).

У відповіді на інформаційний запит також зазначається, що Олексій Харченко «склав депутатські повноваження на тридцять шостій сесії міської ради» і мав відвідати 12 з 14 пленарних засідань. Також уточнюється, що відповідно до Регламенту секретар міської ради (Віктор Клімінський) не є членом жодної комісії.



Нагадаємо, у 2022 році на жодній з 9 сесій Житомирської міської ради не був депутат Олександр Харченко, найбільше пропустили Олександр Порядін (8), Лідія Чередніченко (6) та Вікторія Федорова (6), на всіх пленарних засіданнях були 11 депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році з 42 депутатів Житомирської міської ради лише 7 не пропустили жодного з 14 пленарних засідань сесій, а найбільше «прогулів» було у Сергія Гринчука, Вадима Ліскі та Олександра Порядіна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат прогул комісія сесія Порядін Федорова Харченко 
Матеріали по темі