Економіка

Продавцю інтернет-магазину автомобільних комплектуючих, який працює у Житомирі, загрожує штраф за невидачу чека

5 January 2024, 10:26

Продавцю інтернет-магазину автомобільних комплектуючих, який працює у Житомирі під відомою назвою всеукраїнської мережі, загрожує штраф за відсутність РРО та невидачу чека.

Про це 5 січня повідомила пресслужба Державної податкової служби України.

«Працівниками підрозділу фактичних перевірок податкового аудиту ГУ ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, зокрема при здійсненні торгівлі у мережі Інтернет. Так, на підставі отриманого звернення, працівниками відділу фактичних перевірок проведено перевірку одного з суб’єктів господарювання, що здійснює торгівлю автомобільними комплектуючими через мережу Інтернет у місті Житомир та використовує відому назву мережі магазинів автозапчастин, яка здійснює діяльність на території всієї країни», - йдеться у повідомленні.

У ході здійснення покупки автомобільного акумулятора вартістю 7 тис. гривень та за результатами фактичної перевірки зазначеного інтернет-магазину встановлено факт проведення розрахунків у сфері торгівлі без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункового документа встановленої форми та змісту.

Дії продавця кваліфіковано, як порушення вимог пункту 1 та 2 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що, за результатами проведених контрольно-перевірочних заходів, передбачає застосування до нього як штрафних (фінансових) санкцій так і притягнення через суд до адміністративної відповідальності (стаття 1551 Кодексу України про адміністративні правопорушення) за порушення порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

ДПС вкотре наголошує на обов’язку всіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог діючого законодавства, в тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і праві споживача вимагати надання йому розрахункового документа встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів.

Нагадаємо, 29 грудня пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що у Житомирській області виявили черговий факт порушення законодавства: на складі меблів працював неоформлений працівник, а покупцям не видавали чек.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2023 року пресслужба ДПС у Житомирській області інформувала, що на підставі звернень громадян щодо невидачі чеків податкова служба перевірила вендинговий автомат та автомийку самообслуговування у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова перевірка РРО ПРРО чек автомобіль запчастина магазин інтернет-магазин 
Матеріали по темі