Події

Поліцейські разом з житомирськими прикордонниками провели обшуки у жителів Овруцької громади і вилучили зброю та боєприпаси

6 January 2024, 15:54

Поліцейські вилучили зброю та боєприпаси у жителів Овруцької громади.

Про це 6 січня повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«5 січня поліцейські відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання жителів громади. Такі заходи були зумовлені отриманою раніше інформацією про незаконне зберігання громадянами небезпечних предметів. До заходів поліцейські також залучили оперативних працівників 9 прикордонного загону. У результаті з приватних обійсть вилучили обріз мисливської зброї, дві гладкоствольні рушниці, нарізний карабін, а також понад 60 набоїв різного калібру та магазин до ручного кулемета. Все це поліцейські направили до експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз», - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що господарі, місцеві жителі віком 32, 36 та 56 років, не мали законного права зберігати таку зброю та боєприпаси. Тож нині тривають досудові розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Поліція нагадує, що відповідно з чинним законодавством такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Водночас, частиною 3 статті 263 передбачено звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Пресслужба 9-го прикордонного загону імені Січових стрільців інформує, що слідчі дії проводилися в рамках кримінальних проваджень за ст.263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

«Як результат – в приватних домоволодіннях фігурантів кримінальної справи виявлено обріз з мисливської зброї, дві рушниці 16 калібру та нарізний карабін марки «Беркут 2м». Окрім цього, міжвідомча група виявила понад 60 різних набоїв», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, оперативники Звягельського райвідділу поліції отримали інформацію про можливе незаконне зберігання жителем Баранівської громади зброї і 26 грудня 2023 року провели санкціонований обшук за місцем проживання 47-річного чоловіка: виявили незареєстровану мисливську гладкоствольну зброю, понад сотню патронів різного калібру та дві місткості, всередині яких знаходився порох.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обшук зброя набої поліція прикордонник Овруч 
Матеріали по темі