Події

На ринку у Житомирі інспектори виявили у продажі нелегальну рибу: на продавця склали протокол

8 January 2024, 12:42

На водоймах Житомирської та Рівненської областей інспектори виявили 9 порушень у сфері рибальства, а на ринках зафіксували продаж нелегальної риби.

Про це 8 січня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу і впродовж вихідних та святкових днів викривають порушників природоохоронного законодавства. Так, в передноворічний період та по 6 січня поточного року, попри складні умови воєнного стану, фахівці Інспекції здійснюють профілактичні заходи щодо попередження грубих порушень правил рибальства та заходи, спрямовані на запобігання та виявлення незаконного добування (вилову, придбання чи збуту) водних біоресурсів на малих водоймах Житомирщини та Рівненщини, а також на місцевих ринках. Під час зазначених заходів контролю виявлено 9 порушень у сфері рибальства та порядку реалізації водних біоресурсів», - йдеться у повідомленні.

Семеро громадян притягнуто до адмінвідповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства);

Один протокол складено за ст. 88 - 1 КУпАП (незаконний продаж риби); 1 протокол на громадянина за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову)та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення на суму 31 26 грн; вилучено 1 риболовну сітку (довжина 20 м).

Матеріали Інспекція скерувала до судових органів для вирішення питання щодо притягнення порушника до відповідальності.

У пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу журналістам Житомир.info уточнили, що на території Житомирської області один випадок був зафіксований на річці Случ у селі Звягельського району. Чоловік ловив рибу за допомогою сітки довжиною 20 метрів. На правопорушника склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (Грубе порушення правила рибальства із використанням заборонених знарядь лову). А 4 січня на Житньому ринку інспектори виявили продавця, що нелегально реалізовував рибу. Інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (Незаконний продаж риби).

Нагадаємо, 20 грудня на річці Случ в межах Баранівської громади під час рейдового заходу було виявлено факт незаконного вилову риби забороненими знаряддями лову.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2023 року у зимувальній ямі Малинського водосховища чоловік ловив рибу драчем. Розмір чергового правопорушення на території «Гамарні» склав понад 15 000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба екоінспекція ринок рибалка річка рибальство водойма Случ Житній ринок 
Матеріали по темі