Суспільство

Просять гроші за інформацію про військових, які перебувають у полоні: після великого обміну у соцмережах активізувалися шахраї

8 January 2024, 15:06

Після великого обміну військовополоненими в соцмережах активізувалися шахраї, які видають себе за звільнених з полону захисників. Вони просять гроші за інформацію про начебто інших військових, які залишилися у полоні.

Про це 8 січня повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

«Будьте уважними, шахраї використовують крайній обмін військовополоненими для власної наживи. У соціальних мережах з’явилися акаунти, які представляють себе звільненими з полону захисниками й обіцяють надати інформацію начебто про тих військових, яких «бачили» у ворожому полоні. Після цього починають просити гроші. Для того, аби бути більш схожими на повернутих воїнів, у профілях можуть бути фото та відео з «обміну 230» чи фото- та відеоматеріали з інших подібних подій. Не вірте цьому! В жодному разі не надсилайте гроші! За цими сторінками та профілями соцмереж ховаються шахраї! Будьте пильними й звертайтеся тільки до офіційних ресурсів Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», - повідомляє Лубінець.

Нагадаємо, у січні прикордонник з Житомирської області зустрівся з родиною після 20 місяців полону.

Як повідомляв Житомир.info, великий обмін полонених відбувся 3 січня 2024 року: з російського полону повернули 230 наших воїнів і цивільних. Серед визволених були шестеро захисників з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство полон військовополонений обман захисник обмін інформація Лубінець  
Матеріали по темі