Події

Двох чоловіків, які вбили свого товариша у райцентрі Житомирської області, взяли під варту без права внесення застави

9 January 2024, 09:45

Двом чоловікам, які напередодні нового року вбили 18-річного хлопця та заховали його тіло під уламками цегли на території занедбаної будівлі у Бердичеві, суд обрав запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це ввечері 8 січня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду обрав запобіжні заходи у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави двом чоловікам, яких підозрюють в умисному вбивстві свого товариша. Таким чином суд повністю задовільнив клопотання слідчого», - йдеться у повідомленні.

Як встановив суд, підозрюваним 18 та 32 роки, обоє немісцеві, старший раніше судимий за тяжкі злочини. Згідно з клопотанням, в останній день року, що минув, вони разом з потерпілим перебували в одній з будівельних територій недіючого цукрорафінадного заводу, де між ними виник конфлікт. У результаті двоє підозрюваних, діючи у змові, завдали своєму товаришеві смертельних тілесних ушкоджень.

Обом чоловікам оголошено підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України – це умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Молодший з підозрюваних у суді повністю визнав свою вину на відміну від іншого, який узагалі відмовився давати показання на підставі ст. 63 Конституції України.

Слідчий суддя постановив застосувати до обох підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою до 5-го березня 2024-го року. Відповідні ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному суді протягом 5 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 5 січня у занедбаній будівлі в Бердичеві випадковий перехожий виявив тіло юнака, закидане уламками цегли. Як виявилося, двоє товаришів вбили свого 18-річного знайомого.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2023 року Червоноармійський районний суд Житомирської області ухвалив вирок чоловіку, який у червні 2022 року під час конфлікту вдарив свого товариша пляшкою по голові, вивіз у поле, добив та залишив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вбивство Бердичів конфлікт цегла будівля суд запобіжний захід 
Матеріали по темі